Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2006-05-28 22:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ābolu sula
Ābolu sula. 1,5l vienā rāvienā. Vislabāk garšo īstā, bet no komerciālajām - CIDO XL Ābolu - tā ir tāda vairāk kodīga atšķirībā no Igaiņu Gutas un citām. Ļoti urīndzenoša. Kaut gan, tas ir dabiski, ja tiek izdzerts uzreiz 1,5L. Dīvaini, ķermenī uzreiz rodas savāda siltuma sajūta, bet ne tāda, kas no alkohola. Iekš DS bija arī viegli dejot. Pat nevajadzēja iesildīties, kad varēju jau pilnā gaitā bez bailēm savainot sevi taisīt visu, kas vien ienāk prātā. Slodzi nejutu, sviedri tecēja strūklām. Izdejojos pamatīgi. Novēroju šādu Ābolu sulas sakritību jau otrreiz. Būs jāņem līdzi kāda paka vai divas uz batliem un uzstāšanos. Biju domājis, ka CIDO vai ābolu audzētājs kādu ķīmiju klāt pielika, kas ir labs vielmaiņas katalizators, bet nebiju novērojis nekādus abstinences simptomus. Zinu, ka āboli satur daudz magnija. Bet šeit izlasīju tādu rakstu:
"Āboli un ābolu sula satur antioksidantus, kas palīdz samazināt holesterīna nogulsnes uz artēriju sieniņām, konstatējuši Kalifornijas universitātes zinātnieki."

Wikipēdijā izlasīju to pašu, pie tam vēl bija teikts, ka āboli uzlabo zarnu veselību. Tālāk lasu par antioksidantiem - šūnas tos izmanto, lai nepieļautu bojājumu rašanos, ko var radīt nestabīlās molekulas, tādas kā ūdeņraža pārskābe, kā arī brīvie radikāļi.
Domāju, ka muskuļaudos nogurums arī rodas oksidēšanas rezultātā, ko antioksidanti tad arī novērš.
Tad ķēros pie ābolu ķīmiskā sastāva un konstatēju, ka visvairāk tie satur Kāliju.
Kālija un Nātrija sāļi bija obligāti nepieciešami labai asnisritei, kur trūkst parasti Kālija, tad tas arī izskaidro ābolu sulas tonizējošo darbību.

Citiem vārdiem, bez āboliem man dzīvot būtu grūti.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?