Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2006-02-02 00:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jauns darbs
Pirmā darba diena jaunajā darbā. Aizraujoši, interesanti. Tikai laiks ārā slikts, un vēl tas ugunsgrēks Aurorā - no augšas skatījos, dūmi pāri visai Rīgai.
Bet Rīga no augšas tomēr ir neatkārtojama. Jā, te ir savs labums daudzstāvu ēkām. Bet negatīvā esot vairāk. Lauksaimniecības centrs Republikas laukumā ir celts no asbesta, tā man šodien teica. Asbests esot tik ļoti kaitīgs veselībai, ka lielākā daļa darbinieku ir sabojājuši veselību tur strādājot. Pie tam vēl uz ēkas ir ierīkotas sakaru antenas, kas rada kaitīgo elektromagnētisko starojumu.
Sāku domāt par asbesta putekļiem man apkārt. Es sāku just, kā tie saskrien man acīs. Acis sāk asarot putekļu dēļ, un man sāk trūkt elpas, jo azbesta putekļi sāk kairināt manus elpceļus, aizsist alveolas... Asbests, tas neizkļūst no organisma. Antenas uz ēkas jumta sāk izsist manu biolauku no normālās frekvences, nervi sāk sabrukt... Es šajā darbā sabojāšu sev veselīb... Ardievu laimīgā nākotne...

Tad es sāku domāt. Azbests ir kaitīgs tikai elpceļiem, un par tā kaitīgumu runā pārsvarā asbesta apstrādes un ieguves vietās, kur putekļi tiešām ir reāli. Bet bērnībā es biju dzīvojis ēkā, kas celta no blokiem ar fenolu, kas ir vēl kaitīgāk. Un man laukos joprojām ir šīfera jumts (satur azbestu), un ne tikai man, un ne tikai laukos. Bet antenas? Mobīlais telefons arī ir tikpat kaitīgs, jo īsviļņu frekvence tā pati, pie tam vēl tas parasti ir nolikts tuvu ķermenim, šad tad pat bikšu kabatā - pie vietas, "kur laime rodas", he, tātad starojums ir spēcīgs arī tāpat. Bet visvairāk Rīgā ir kaitīgas autotransporta izplūdgāzes un riepu mikroskopiskās daļiņas.
Un tad es iedomājos, ka visa tā ažiotāža par asbesta kaitīgumu masu saziņas līdzekļos ir tikai komerciāli-psiholoģisks triks, lai likt cilvēkiem veikt izdevumus jumta seguma nomaiņai. Kāds noteikti no tā iegūtu ļoti daudz. Kad to apzināju. Visi azbesta saindēšanās simptomi uzreiz izzuda, jūtos labi un mierīgi daru savu darbu tālāk.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?