Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2005-03-24 09:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvija Eiropā jeb darbs ārzemēs
Izlasīju šo te rakstu TVNETā. Iesaku izlasīt vispirms no beigām - pēdējās trīs rindkopas.

Jautājums - kāpēc, ja latvieši strādā labāk nekā citi, mums Latvijā ir viszemākais labklājības līmenis?

Acīmredzot Eiropa (varbūt ne tikai, jo Latvijā A/S kapitāldaļu turētājas pārsvarā ir Krievija un ASV) negrib dot latviešiem iespēju atkārtot to, ko Latvija darīja 20. gadsimta 30.os gados - būt pirmajiem Eiropas tirgū. Ražošanas ziņā toreiz bijām kā Japāna tagad.

- Eiropas problēma ir tajā faktā, ka Latvija var kļūt par Eiropas Japānu arī šodien, tādējādi izspiežot citas dalībvalstis no tirgus.
- Latvijas problēma ir tajā faktā, ka mēs dodam iespēju Eiropai risināt šo savu problēmu.

Kā tad Eiropa atrisina "latviešu jautājumu"? Ir divi veidi, kā gūt pārākumu par kādu:
1. kļūt prasmīgāks, gudrāks, spēcīgāks;
2. traucēt sāncensim viņa darbībā un pašam neuzlaboties.

Otrais variants ir vieglāks. Ja nemāki celt māju, bet negribi, lai kaimiņš uzceļ labāku - pastāvīgi iznīcini to, ko viņš pagūst uzcelt. Iespējams, ka attiecībā uz Latviju to tieši arī piemēro - mākslīgi sit lejā dzīves līmeni (nereāli zemas algas, nereāli augstas cenas par dzīvokli hruščovkā), lai neļaut latviešiem izvērsties,lai rastos velme aizbraukt no Latvijas.

Atliek tikai novēlēt laimīgu ceļu un veiksmi darbā laimes meklētājiem ārzemēs. Varbūt man skauž, ka viņiem maksā vairāk, bet tomēr - kur es to naudu liktu? Latvijā nav ko pirkt! Zemas kvalitātes drēbes, nolietotas automašīnas un pusbrāķētā sadzīves tehnika? Paaaaaaaaaldies. Ja nu vienīgi par studijām samaksāt un par dzīvokli. Man ir prieks, ka man (vēl) nav jāēd Eiropas pārtika un jādzīvo viņu mākslīgais dzīvesveids.

Pat ja man ir maza alga, es vismaz varu aizbraukt uz laukiem un paēst tādu pārtiku, kuru neviens eiropieties nevar atļauties pat ar algu, kas 50x pārniedz manējo. Es varu netraucēti izpeldēties jebkurā ezerā vai upē un pastaigāties brīvi pa Latvijas mežiem. Ja gribu, varu iet zvejot, un apēdot nozvejotas zivis, man neizaugs ragi, aste vai citi burvīgo dioksīnu galarezultāti. Man nav jāskrien pie ārsta vairākas reizes mēnesī ar sāpēm galvā, vēderā un kautkādām citām problēmām, kuras patiesībā atrisina nepiesārņots gaiss, nedaudz fiziska darba un parasta pārtika.

Lai Rietumi aizrijas ar savu lepnumu un naudas banknotēm. Saule aust Austrumos.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?