Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2008-12-20 22:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pamestās grāmatas
Nesen aizdomājos, ka vienīgā patiesā zinātne ir matemātika. Pārējās no tās tikai izriet. Vai arī nespēj bez tās pastāvēt.
Aizdomājos arī, ka mūsdienu mācību grāmatas ir rakstītas tā, lai sajauktu cilvēku prātus un izveidotu tos par lēto darbaspēku, un tikai vecās grāmatas ir tādas labi pārdomātas, bez lieka teksta un patiesas. Mūsdienu iglītības sistēma pasniedz tikai priekšstatu par zinātni, nevis pašu zinātni. Padomāju, ka derētu šādas grāmatas savākties.

Ejot uz mājām pamanīju pie sētas pamestu kādu maisiņu. Pienācu tuvāk - grāmatas. Noslaucīju no tām sniegu - pagājušā gadsimta vidus matemātikas grāmatas, kādas desmit, latviski.

Jā, es noteikti gribētu šīs grāmatas, bet var būt kādā civilizētākā veidā - anulētas bibliotēkā vai kā citādi, lai man nerastos doma, ka kāds tās noteikti ir atstājis tur netīšām un tātad noteikti varētu tās meklēt.

Vēl par matemātiku - biju pārliecināts, ka tā ir tas pats, kas loģika, kas piemīt kreisajai smadzeņu puslode, bet tagad pa TV teica, ka loģiskās darbības veic kreisā smadzeņu puslode, savukārt matemātiskās - labā. Stereotype killer.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?