Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2008-04-19 00:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
empTV
TV ir tukšs. Arī kinoteātris. Ne skatītāju ziņā, bet filmu ziņā. Man ir vajadzīgs kaut kas jauns un, lai ir priekš sirds, nevis priekš instinktiem (izdzīvošanas, dzimum un citiem). Ja man kāds jautātu, tad es lūgtu filmu par kristiešiem mūsdienās. Varbūt pat ne kristiešiem, bet ticīgajiem vispār. Taču ne dokumentālo, bet gan piedzīvojumu mākslas filmu. Varētu būt arī komēdija vai novella. Ticīgie savukārt būtu nevis formāli ticīgie, bet pēc būtības - tic ne tikai baznīcas sienās, bet arī praktiski dzīvē izpilda Dieva norādījumus. Filmas kodols (būtība) būtu šādu cilvēku līdzāspastāvēšana materiālajai (parastajai) pasaulei, jo pamatā šie cilvēki dzīvo t.s. "Dieva valstībā", bet materiālā pasaule ne reti mijiedarbojas ar to un otrādi. Citas labas filmas ir par Jēzus Kristus gaitām, kā arī krievu "Ostrov", taču gribētos redzēt kaut ko tieši par parastajiem cilvēkiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]karlis_i
2008-04-19 00:53 (saite)
tam, ka kino ir tukšs, piekrītu
filmu nevienu ieteikt nevarēšu
par ticību- no sirds Tev novēlu būt tādam, kas ir sirdī patiess, nevis kā lielākā daļa "ticīgo"- ja Tu būtu dzirdējis, ar kādu izteiksmi dažiem kursabiedriem sodu 'sprieda' viena bāba, kas draugos.lv liek pašas iedziedātas dziesmiņas par to, cik "Dievs ir labs, uz viņu es paļaujos" un tamlīdzīgu huiņu. pretīgi cilvēki, pretīgi.
Lai Tev veicas! Domā par ģitārām! ;)

(Atbildēt uz šo)


[info]luxora
2008-04-22 02:31 (saite)
Filma "Stigmata" ir interesanta, tik nedaudz šausmeni atgādina.
Krievu filma "ведьма", uzņemta pēc vienas vecas krievu filmas "вий". Tāda mistika, bet arī par ticību.
Jā, no tādām filmām tagad tiešām kinoteātri ir tukši.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gentle
2008-04-23 23:50 (saite)
Kādreiz ļoti sen viju lasīju. Labais - Gogoļs. Bet tas par senajiem laikiem un, jā, mistika. Gribētos kaut ko tuvāk mūsdienām un realitātei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?