Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2005-06-10 14:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Battle Style Crew vēsture --- v0.62
Kautkad pirms pusgada Yoginz palūdza man, lai uzrakstu mūsu komandas vēsturi, bet līdz šim nebiju saņēmies to izdarīt. Tagad, kad man ir savs blogs, ir papildus motivācija, kā arī pieredze rakstu rakstīšanā ir kļuvusi lielāka.

Vispirms par Battle Style.

Battle Style B-Boys ir breakdance komanda, kas sāka veidoties Alūksnē 2000. gadā. Nosaukums Battle Style ir piesaistīts nevis konkrētiem cilvēkiem, bet gan Alūksnes hip-hop kultūrai, t.i., komandas sastāvs ir mainīgs, bet Battle Style paliek kā tradīcija, breika disciplīna, ko Alūksnes breikeri saglabā. Battle Style galvenās idejas elementi ir šādi: pirmkārt, patstāvība - katrs atbild pats par sevi un ir radoši neatkarīgs - nekur nav jāpierakstās, ja gribas trenēties - var vienārši atnākt, un, lai veicināt katram dejotājam īpatnēja stila veidošanos, treniņi notiek bez skolotāja. Otrais elements ir pieredzes apmaiņa - dejotāji apmainās ar pieredzi, lai palīdzēt viens otram ātrāk apgūt sarežģītas kustības. Trešais elements ir nekomerciālisms - trenējoties kopā ar Battle Style jums nav jāmaksā - Battle Style saņem materiālo atbalstu no dažādām valsts, pašvaldību un nevalstiskajām organizācijām.

[notiek raksta izstrāde - lūdzu visas saistītās personas izdarīt komentārus par šo rakstu, lai es varētu precizēt vai labot šeit norādītos faktus ar mērķi patiesāk atainot Battle Style komandas vēsturi]



Battle Style vēsture


Komandas rašanās
1998. un 1999. gads
Alūksnē tiek izveidots kabeļtelevīzijas tīkls, Alūksnes Valsts ģimnāzijā tiek ievilkts internets. Tas dod iespēju piekļūt plašākam informācijas lokam. Pa VIVA mūzikas TV un igaunijas TV iet Music Instructor videoklipi (Rock your Body, Super Sonic). Pa Krievijas televīziju šad tad iet jauniešu pārraides ar Jam Style and Da Boogie Crew rubriku, kur viņi rāda un skaidro breika elementus. Ar videomagnetofona palīdzību šīs pārraides un videoklipi tiek ierakstīti. Savukārt internets skolā dod iespēju atrast papildus informāciju.

Pavļiks: "Sāku dejot Music Instructor klipu un Jam Style and Da Boogie Crew pārraides Krievijas Televīzijā iespaidā. Šī deja bija kautkas jauns, kautkas tāds, ko neviens Alūksnē tobrīd nedarīja. Es sapratu, ka tas ir tas, ar ko varu izcelties, tāpēc sāku interesēties un mēģināt. Toreiz netrenējos, šad tad mēģināju vienreiz mēnesī, tad gāju uz vietējām diskotēkām zīmēties. Cilvēkiem ļoti patika, jo toreiz tiešām neviens nedejoja un bija vismaz kautkāda izklaide pasākuma laikā, kautkas jauns. Man savukārt patika, kad man aplaudēja, un aplaudēja toreiz tiešām skaļi un ilgi, tāpēc nolēmu, ka mācīšos breiku nopietni. Tobrīd es vēl nezināju šī vārda nozīmi. Kad iepazinos ar Roli ([info]rolis), kurš jau bija paguvis veikt internetā diezgan kārtīgu izziņu, tad dabuju no viņa adreses lapām, kur bija aprakstītas treniņu gaitas. Galvenais resurss bija Jet Style Crew mājaslapa http://hip-hop.ufanet.ru.

2000. gada pirmā puse.
Pirmie treniņi.

Pavļiks: "Toreiz man nebija nekādas izpratnes par to, kāda jābūt treniņa disciplīna. Lai kautko iemācīties, vajadzēja trenēties vairākas dienas nedēļā 2-3 stundas katru reizi. Pirmo reizi nolēmu to izmēģināt ārā - sarunāju ar draugiem, ka iesim trenēties. Bija februāris, trenējāmies aiz mājas uz sniega. Ideja, protams, nav tā labākā, bet tas bija pirmais, kas tobrīd ienāca prātā. Trenējos mēnesi, iemācījos pat vienu Windmills apgriezienu uzsākot no muguras. Pēctam saaukstējos, treniņi tika pārtraukti. Kad izveseļojos, turpināju trenēties, kamēr sniegs marta beigās neizkusa. Ar to regulāros treniņus pārtraucu."

Ingus parādīšanās
Gusis sapazinās ar Pavļiku 2000. gada vasarā Rīgā - Bērnu un Jauniešu dziesmu un deju svētku laikā. Teikas 47. vidusskolas telpās viņi uztaisīja nelielu džemu. Ingus atzīmējās ar ļoti ātro backspin, bet Pavļiks ar vienu geļika apgriezienu no dirsas.

2000. gada 2. puse.
Komandas pirmsākumi.

Spetembrī Sarmis [info]semo un Pavļiks atnāca ciemos pie Roļa. Rolis bija trenējies pa vasaru un iemācījās headspin, ko toreiz nodemonstrēja. Nākamā tikšanās ar Roli notika skolā, kur tika nolemts, ka jāorganizē treniņi zālē, lai virzīt breika lietu uz priekšu. Rolis un Pavļiks nolēma lūgt Alūksnes Valsts Ģimnāziju dot atļauju izmantot aktu zāli. Direktora vietniece audzināšanas darbā deva atļauju ar direktora parakstu, un ceļš uz panākumiem bija vaļā. Par komandas dibināšanas datumu var uzskatīt 2000. gada 11. septembri. Tā ir diena, kad notika pirmais Alūksnes breikeru treniņš.

Treniņu gaita
Aktu zāle bija labi piemērota treniņiem. Parketa grīda, daudz vietas, krēsli, skatuve, elektrība. Rolis nodrošināja treniņus ar mūziku - katru reizi nesa no mājām centriņu un tumbiņu, un vēl veselu čupu disku ar breakbeat muzonu, ko pirms tam sakačāja no interneta skolā - viņam bija desmitiem diskešu, ar kurām viņš katru reizi nesa sakačātos mp3 uz mājām, lai pēctam ierakstīt CD-R. Ja Rolis nenodrošinātu muzonu, tie treniņi nebūtu bijuši tik jautri. Protams, nebija bez grūtībām - šad tad ienākot zālē tika konstatēts, ka grīda ir apbērta ar gaišu pulveri, vai arī bija novaskota. Trakākais bija tas, ka skola paskopojās ar piešķirto laiku, jo agri tika slēgta ciet. Treniņi oficiāli notika no 16:00 līdz 17:00. Trenēties centās nākt pēc iespējas ātrāk. Šad tad treniņi notika līdz 18:00, vai līdz brīdim, kad skolas saimnieks dusmās vicinot ar dūri lika atstāt telpas. Par laimi skolā bieži notika informātikas kursi, kas beidzās vēlu vakarā, un tad mēs trenējāmies līdz pat 19:00 vai ilgāk.
Gusis arī šad tad nāca trenēties.

Mārtiņa aka Gliemeža parādīšanās
2000. gada 22. oktobrī notika tuss Alūksnes klubā "Impērija". Pavļiks tur arī ieradās, lai apskatīties, kas tā ir par vietu, kādas tur ir dejošanas iespējas. Dejošanas iespējas tur bija sliktas - grīda rupja, aplipināta ar košļenēm, vietas maz, mūzika ļoti skaļa. Pavlix devās virzienā prom no kluba pa ielu, tad viņam pretim nāca kāds varen stilīgi ģērbies čalis vairāku meiteņu kompānijā. Viena no meitenēm kautko klusi pateica šim čalim, tas uzreiz apstājās un uzsāka sarunu ar Pavļiku par breiku. Šis čalis izrādījās arī ir breikeris no pilsētiņas Līzespasts - viņu sauca par Gliemezi. Tad Pavlix piebiedrojās kompānijai un visi devās atpakaļ uz Impēriju, kur Gliemezis parādīja savu dejošanas mākslu - izcils electric boogie, laba lokanība, straujas deju kustības gan robotā, gan stailā. Visu cieņu. Gliemezis tika uzaicināts trenēties Ģimnāzijas zālē.

Roļa brālēni
Vienreiz pie Roļa ciemos atbrauca viņa brālēni Ivo un Uvis - breikeri no Balvu komandas Rock Riders. Toreiz Uvis taisīja geļiku (windmill), bet Ivo taisīja turtle. Rolis savukārt viņus pārsteidza ar savu headspin. Uvis parādīja, kā jāmācās geļiks. Tā iespaidā nākamajā treniņā Pavļiks uztaisīja sava geļika pirmos piecus apgriezienus.

Komandas nosaukuma rašanās
Kautkad 2000. gada novembrī pēc tam, kad pie Battle Style ciemojās Ivo un Uvis, radās ideja izveidot oficiālo komandu. Tika izdomāts arī komandas nosaukums - Battle Style. Šo nosaukumu izdomāja Rolis ar brālēniem, kad Rolis ciemojās pie viņiem Balvos.

Vēlāk Balvu komanda nosauca sevi par Little Monster's Style. Tas bija nepieciešams tamdēļ, jo mūs šķīra attālums, mēs dzīvojām dažādās pilsētās, tā rezultātā bieži sanāca uzstāties atsevišķi viens no otra. Lai neradīt sajukumu, sākumā tika nolemts izveidot mūsu komandām dažādus nosaukumus, bet ja uzstājamies kopā, tad ar nosaukumu Battle Style. Tad Little Monster's Style ieguva 1.vietu Olgas konkursā un kļuva pazīstami tieši ar nosaukumu Little Monster's Style. Uzstāties turpmāk ar citu nosaukumu būtu nelietderīgi, jo nosaukums sev nes līdzi slavu. Nākamajos batlos, kur bijām gan Balvi, gan Alūksne, reģistrējāmies kā Little Monster's Style. Bet nosaukumu "Battle Style" Alūksnes komanda paturēja sev, jo Alūksnē vienmēr bija uzstājusies zem tā.

Komandas mājaslapas rašanās
Rolis izveidoja un administrēja komandas mājaslapu. Sākumā tā bija kā hip-hop kultūras interneta vieta. Tā saturēja informāciju par hiphop mūziku, aprakstus par breika kustībām, hiphop vēsturi, komandas video, breakbeat mp3. Sākumā tā bija izvietota uz http://www.aluksne.edu.lv/hip-hop/, tad kautkādā nezināmā veidā tā nonāca uz http://www.aluksne.edu.lv/demo/hip-hop/, tad mums neizdevās sarunāt piekļuvi pie servera, jo ftp piekļuvi baidījās mums iedot, lai nepieļautu iespēju, ka skolas serveri kāds uzlauztu. Tāda attieksme lika pārcelt lapu uz http://hip-hop.times.lv,kur tā 2003. gada variantā iespējams vēl ir atrodama pat tagad, bet pamesta.

2001. gads

Pirmais batls
Battle Style pirmais batls notika 2001. gadā Aizkrauklē deju pasākumā "I love this dance 2001". Tur bija sabraukuši diezgan daudz dejotāju no visas Latvijas, kā arī no Rīgas. Skolas sporta zāle bija pārpildīta ar kaudzi roku un kāju, kas plivinājās pa gaisu dažādos neiedomājamos veidos. Pasākumu organizēja Alexandroid Malish un San-Say no toreizējā Dance of Street. Uz pasākumu atbrauca Rolis, Pavļiks, Uvis, Gliemezis, Matrix (Pavļika brālis). Gliemezis piedalījās robotu batlos, uzstājās labi, skatītājiem patika kā viņš izpildīja worm, bet žūrija neatlasīja viņu tālākiem batliem. Tad Battle Style batlojās pret kādu komandu no Madonas, nosaukums laikam bija MD Crew. Viņiem bija labi atstrādātas visas parastās powermove kustības, toties mums bija izteiktāka dažādība un savs stils. No mūsu komandas tika uzstāties pilnīgi visi dalībnieki pa divām reizēm. Un beigās vēl visi kopā pretinieku ieskaitot vienlaicīgi taisot kādu elementu uztaisīja baigo putru. Mēs uzvarējām nominācijā "Vislabākā iesācēju komanda", par ko arī dabujām nelielu kausu (glabājas pie Roļa).

Strīds ar AVĢ
Vasarā treniņi notika krietni biežāk un krietni ilgāk, jo skola un skolēni atbrīvojās viens no otra. 20. jūnijā notika 12. klašu (Roļa) izlaidums, bet breikeri tāpat atnāca trenēties no rīta. Gan sporta, gan aktu zāle bija aizņemtas - tika gatavotas izlaidumam. Aktu zāle bija brīva, bet apkopējas neļāva ienākt. Pavļiks sašutis skrēja pie skolas amatpersonas jautāt, kas par lietu. Viņa sašutumu uztvēra kā uzbrukumu un sadusmojās, pateica, ka apkopējas sūdzējās par to, ka breikeri nes smiltis iekšā, grīda paliek netīra. Vēl tika pieminēts gadījums, kad breika treniņa laikā, kas notika divu diskotēku (ģimnāzijā un pamatskolā) laikā, ar dubļiem tika sasmērēta skolas ārējā siena. Zāle tiek gatavota izlaidumam, tāpēc to aizņemt nedrīkst. Ar to strīdu breikeri tika padzīti no Ģimnāzijas.

Vasara
Rolis pabeidza ģimnāziju, vēlāk viņš iestājās Latvijas Lauksaimniecības Universitātē Jelgavā, kur viņam sākās jauns dzīves posms. Bet vispār pa vasaru breikeri iet trenēties ārā. Nopirkām plāksnes un gājām trenēties pie valdības mājas. Bet līgo vakarā atļāvāmies uzlikt plāksnes ielas vidū uz asfalta, jo pilsēta bija pilnīgi tukša un neviens transportlīdzeklis, izņemot dažādus helikopterus, uz ielām nerādījās.

Tuss Viļakā
2001. gada vasarā notika tuss Viļakā, Balvu rajonā, kur uzstājās MC Valyok ar repu. Bet Vlads, Ivo, Uvis, Rolis un Pavļiks tur dejoja breiku. Viņi piebiedrojās pie Balvu breikeriem, kas sevi pieteica kā Little Monster's Style. MC sastapās ar problēmu, ka strādāja tikai viens mikrofons, bet bija nepieciešami divi. Pavļikam savukārt atkal kautkāda kaite piemetās - viņš nevarēja pakustēties un sūdzējās par kautkādu kamolu kaklā, taču uz skatuves tāpat gāja un dejoja kā parasti - uz adrenalīna rēķina. Tusētāju, kā jau vienmēr tas Balvu rajonā pieņemts, bija pilnā zāle. Sapazināmies arī ar kādu Viļakas breikeri Vulfu. Viņš tajā tusā piebiedrojās uzstāties kopā ar mums.

Dziesma manai paaudzei
2001. gada augustā Alūksnē notika festivāls Dziesma Manai Paaudzei. Gliemezis un Juris piedalās dziedod krievu repera Decla dziesmu. Lai būti interesantāk, Pavļuks un Rolis piebreiko. Beigās piešķirta balva par labāko šovu. Pa TV rādīja Pavļuka geļiku.

Gliemezis armijā
2001. gada novembrī Gliemezis tiek iesaukts armijā. Sakarā ar šo notikumu Alūksnes MSB 2002. gadā bija vērojams vislielākais apmeklētāju meiteņu skaits jebkad.

2002. gads
Crazy Style
2002.gada februārī Jēkabpilī notika Crazy Style tuss. Battle Style B-Boys un Little Monster's Style pilnā sastāvā (izņemot ierindnieku Arbidānu) dodas uz Jēkabpili, lai piedalītos Crazy Style tusā. Pavļikam atkal uzmetas kautkāda kaite, šoreiz čupā ir kuņģis, un uz skatuves viņš netiek nekā. Batlos tika iegūta godpilnā 5.vieta. Lielākie nopelni šeit bija Balvu čomiem. Viņi sagatavo gan šovu, gan arī batlā sevi parāda no vislabākās puses.

East City Jam
East City Jam notika Krāslavā 2002.gada maijā. Battle Style (Rolis, Gusis, Pavļiks) kopā ar Balvu Little Monster's Style (Vlads, Ivo, Uvis) un breikeri Ģimu (Dmitrijs) no Līvāniem piedalījās divos batlos, kur pirmo, pret Rēzekni, vinnēja, bet otrajā batlā pirmā vieta tika iedota Krāslavas komandai. Little Monster's Style kopā ar Dmitriju pirms batla rādīja šovu.
Pirmajā batlā Rēzekniešiem bija līdzi ļoti liela atbalsta grupa - vesels autobuss. Atbalsta grupa taisīja apsveicamu troksni viņu izgājienu laikā.
Otrajā batla sanāca neliels konflikts ar pretinieka komandu - viens no Krāslaviešiem iespēra Uvim pa kāju, neļaujot izpildīt elementu, uz ko Uvis, sagaidot viņu uzgājienu, piebiedrojās viņu kompleksajā frīzā, pieliekot šim kāju pie kules. Skats bija nenormāli rēcīgs, bet labi ka viss beidzās bez bruņotā konflikta.
B-Boy Vlad piedalījās Electric Boogie batlos - tika otrajā kārtā. Diezgan labi, ņemot vērā to, ka viņš speciāli robotu netrenēja.
East City Jam piedalījās komanda no Daugavpils - Funky Leds, kuriem par godu no visām komandām tika atlasīti vislabākie dejotāji, lai izveidot viņiem līdzvērtīgu komandu. No mūsu kolektīva izvēlējās Uvi un Dmitriju.
Tajā brīdī atklājās tas, ka žūrija nevēlējās uzskatīt Ģimku kā mūsu komandas dalībnieku. Pie mums pienāca žūrijas pārstāvis, pateica, ka no mūsu komandas uz izredzēto batlu iet Uvis. Uvis jautāja: "Bet Ģimka?", uz ko žūrijnieks atbildēja: "Ģimka... eto Ģimka". Tiesa gan, piereģistrējās viņš atsevišķi, bija no citas pilsētas un prasmīgāks par mums.
Karsti bija uz skatuves, bet pirmo vietu tāpat saņēma daugavpilieši Funky Leds. Ja pirmo vietu iedotu atlasīto dejotāju komandai, tad rastos problēma sakarā ar to, ka nedz viņiem ir formāls līdzeris (kas pārstāv komandu saņemot balvas, diplomus), nedz viņi arī pārstāv kādu pilsētu vai reģionu.
Jebkurā gadījumā tuss sanāca veiksmīgs un ļoti interesants.

2002. gada vasara
Gliemezis atgriežas no Armijas
Mārtiņš pabeidz dienestu un atsāk nodarboties ar hiphop.

Uzstāšanās Alūksnes pilsētas svētkos
Augustā notika Alūksnes pilsētas svētki. Tur tika uzaicināti dejot arī breikeri. Uzstājās Gusis, Rolis, Pavļiks, Gliemezis.

Pavļiks atstāj Alūksni
Pāvēls iestājas augstskolā Rīgā. Tur viņš atsāk trenēties tikai rudenī, kad atrod kādu klusu gaiteni augstskolas ēkā, kur vakaros neviena nav. Grīda ir no betona, mūzikas nav, laika maz, treniņi ir vienatnē, reti un maz efektīvi, bet citas izvēles nav, jo citur trenēties maksā naudu un daudz laika jāpavada ceļa uz pilsētas centru vien.

2003. gads
Crazy Style 2003
Crazy Style notika 2003.gada janvārī. Battle Style piebiedrojās pie Balvu Little Monster's Style. Crazy Style tika iegūta trešā vieta. Otro un pirmo vietu ieguva Daugavpils komanda Funky Leds, kas sadalījās divās komandās, kas sacentās savā starpā.

Studentu diena 2003
Studentu diena 2003 notika Jelgavā 2003. gada 12. novembrī. Tur atklāšanā ar šovu uzstājās Ivo, Vlads, Rolis, bet Pavļiks pēc šova piebiedrojās uz solo izgājieniem. Bildes ir šeit un šeit.

2004. gads
Būceņa tuss
Būceņa tuss notika 2004. gada 10. aprīlī Alūksnes rajonā, Strautiņos. Tā bija šī pasākuma izmēģinājuma versija - aparatūra strādāja slikti, mūzikai skanēja tikai basi. Bet nodejojām labi. Breikā piedalījās Rolis, Gusis, Pavļiks, Ivo, Vlads. Vlads ar Ivo taisīja interesantas frīzu kombinācijas kā arī kopīgos frīzus. Gusis uztaisīja fleiru ļoti augstu, kājām zemi neskarot. Vēlāk ar nokavēšanos, taisni tajā brīdī, kad Gusis devās mājup, atbrauca arī Gliemezis. Tad viņš kopā ar Pavļiku uztaisīja vēl vienu breika šovu.

Stalbes tuss
Stalbes tuss notika 2004. gada 28. augustā Cēsu rajonā, Stalbē. Tusu sarīkoja rap-grupa Kreisais Pagrieziens (no Rīgas, Stalbes un Straupes) Stalbes kultūras namā "Roze". No Alūksniešiem uz tusu ieradās DBR rep-klana pārstāvji Yoginz un Juris (Psycho) un breikeri Pavļiks un Gliemezis. Pavļiks ar Gliemezi sākumā dejoja, bet beigās pārslēdzās uz repu, kur Pavļiks bija beatbox, bet Gliemezis skaitīja freestyle. Tuss notika visu nakti un agri no rīta visi devās mājup.

2005. gads
Būceņa tuss 2
2005. gada 9. aprīlī Alūksnes rajonā, Strautiņos notika Būceņa Tuss 2. No Battle Style tur piedalījās Gliemezis un Gusis.

MC Yoginz@www.oldskool.lv: "Ieskrējiens sākās ar nelielu ”freestyle jam”, kurā varēja piedalīties ikviens no klātesošajiem. Tā kā Strautiņos bija problēmas ar veikaliem un produkciju to plauktos, tad labākas balvas par alu uzvarētājam nevarēja būt!:)
Nākamais iznāciens bija no breikeru puses. Kā vienmēr līmenī bija Gusis un ”Little Monsterz Style” dalībnieki, kas gan beiguši savu aktīvo darbību, tāpēc nebija domāts, ka redzēsim viņus tajā vakarā uz plāksnēm. Bija ieradies arī veterāns Gliemezis ar baru jauno censoņu no Smiltenes.
Izlozes kārtībā sāka uzstāties arī tā vakara mc’z. Kā pirmie iesāka Balvu pārstāvji ‘’Lauzt Gravitāciju’’, tad sekoja ‘’Ritmiskās Runas’’ (Jūrmala), ‘’PSC’’ (Rīga) un Klāvs (Tukums) ar tādu sniegumu, kāds no viņiem arī tika gaidīts. Pārtraukuma laikā notika dažādas atrakcijas, kuru skaitā, protams, beatbox (izcēlās MC Maza un Ernests (‘’Spiets’’)) un freestyle. Pēc pārtraukuma pasākuma oficiālo daļu turpināja grupa ‘’Kreisais Pagrieziens’’ (Straupe-Stalbe-Rīga), pasākuma organizētāji ‘’Dārgs Brālim’’ un apvienība ‘’Spiets’’. Bumbas sprādzienam līdzīgu efektu publikā radīja MC Maza no Alūknses ar savu freestyle rīmēšanu. Kaut ko tādu tiešām negadās bieži dzirdēt! Turpinājumā varēja novērtēt jauno grupu ‘’Zaklina’’ (Trapene), kuras iznācienu papildināja MC Seal, vietējo Strautiņu pārstāvi AN kopā ar Madi, vienīgo daiļā dzimuma pārstāvi uz skatuves tovakar Alexu (Balvi), grupu ‘’Dubultprincips’’ (Balvi) un ‘’MX ‘’(Viļaka). Koncertu noslēdza Kera (Balvi) ar jau savu ierasti atraktīvo uzstāšanos."


@ Uzstāšanās Igaunijā, Vastseliinā (2005.06.17.-2005.06.19.)
Pirms došanās uz Igauniju notika treniņš, kura laikā bija paredzēts sagaidīt daudzus ceļabiedrus. Daudzi no tiem nav bijuši pilngadīgi, tāpēc bija nepieciešama notariāli apstiprinātā vecāku atļauja. Kautko tādu, protams, dabuja tikai retais, tāpēc arī liela daļa nebrauca. Ruslans aizbrauca uz Rīgu. Gliemezis bija nozaudējis pasi, braukt nevarēja, bet viņš uzaicināja piebiedroties breikeri no Vecpiebalgas - Sandi. Sandis uz to brīdi trenējās aptuveni piecus gadus. Viņa kustību arsenāls bija ļoti plašs gan stailos, gan powermuvos. Visas kustības uzskaitīt nav vērts, bet pieminēt vajadzētu tracking un airtrack. Beigās mūsu sastāvs bija šāds: Ingus, Sandis, Sandris, Pāvels un Gunārs ka MC MAZA. Alūksnes pilsētu pārstāvēja Santa, kas bija mūsu kontaktpersona ar Igauniju. Tad mēs devāmies pie administratīvās ēkas sagaidīt pārstāvjus no Igaunijas, kas mūs nogādāja uz pašu Igauniju.

Ieradāmies uz Vastseliina. Tā ir neliela pilsēta Igaunijas dienvidaustrumos, kurā 18.-19. jūnijā notika Gadatirgus. Un Alūksnes Battle Style B-Boys (viņi mūs pasākuma programmā gan nosauca par Battle Style Boys) turp tika uzaicināta dejot. Kad atbraucām, tad mūs sagaidīja divas igauņu meitenes Liis un Inga, kas šo dienu laikā bija mūsu gides. Mums parādija skatuvi, virs kuras plīvoja arī Latvijas karogs mums par godu. Tad aizveda un iedalīja istabas naktsmītnē. Izmitināja mūs kādas skolas ēkā. Piektdienas vakarā uzreiz tika sarīkots treniņš. Atnācām uz treniņa vietu, tur grīda - lamināts! Vai vispār var būt kas labāks? Treniņš notika veiksmīgi, organizētājiem patika, un atlika vien sagaidīt rītdienu.

Uzstāties vajadzēja 3 reizes. Sestdien uz gadatirgus skatuves un jauniešu centrā. Un svētdien uz gadatirgus skatuves. Pirmā uzstāšanās sastāvēja no 3 daļām. 1 - šovs, 2 - Gunāra (MC MAZA) beatbox, 3 - uzstāšanās ar solo izgājieniem. Šovs pagāja labi. Pēc šova ar grūtībām pierunājām dīdžeju izslēgt mūziku, lai MC MAZA varētu sākt Beatbox šovu, jo neviens nevarēja saprast, kas tad īsti tagad būs.
Ar vārdiem:
"And now, while the b-boys are resting,
I will show you something interesting"

Gunārs tad sāka spēlēt, jā tā var teikt. Izklausījās iespaidīgi. Iespējams, ka lielākā daļa cilvēku ne uzreiz saprata, ka tas ir vokālais izpildījums, nevis elektroniskā mūzika. Visiem ļoti patika.
Tad Battle Style atkal uzstājās ar breakdance. Pēc uzstāšanās notika komandas prezentācija vietējā jauniešu centrā. Gunārs pastāstīja par hiphop vēsturi un breika elementiem. Breika elementus demonstrēja Ingus un Sandis. Nodemonstrēja visu sākot ar babyfreeze, beidzot ar airtrack.

Pēc prezentācijas pie mums pienāca meitene vārdā Stella un apjautājās par breiku un lokanību. Izrādījās, ka viņa ir ļoti prasmīga dejotāja un ir šausmīgi lokana. Uzreiz atskanēja ideja piedāvāt viņai uzstāties kopā ar mums nākamajā dienā. Viņa piekrita. Turpat uzreiz tika izdomāts un izmēģināts šovs.

Svētdien šovā radās neliela problēma - skatuve bija netīra, smilšaina, un plāksnes vairs neturējās pie grīdas. Kad Ingus taisīja Swipes, plāksnes izjuka. Tas radīja nelielu apjukumu, bet šovs tamdēļ neizuka, jo Stella uzstājās lieliski. Uzreiz pēc šova Battle Style devās mājup.

Šīs breika brīvdienas ilgi vēl paliks atmiņā - nepārtraukta dejošana, frīstails, sarunas par hiphop, breiku, mūzikas taisīšanu uz Fruity Loops, ģitārām. Tā ir hip-hop kultūra.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]modano
2005-06-14 17:56 (saite)
Kursh gan precizaak par tevi zin kaa tur bija, nav ne ko laga piebilzt ne pielabot, cik es atceros kaut kaa taa arii bija

(Atbildēt uz šo)


[info]gentle
2005-06-23 19:14 (saite)
Uzrakstīju visu, ko varēju. Šobrīd vairāk neko nespēju atsaukt atmiņā. Pēc 2002. gada vasaras manis vairs nebija klāt. Lūdzu visus, kas kautko zin, pakomentēt, papildināt un pārbaudīt, vai neesmu ielaidis kļūdas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gentle
2005-06-23 20:58 (saite)
trūkst ziņu par šiem faktiem:

- kad Gliemezis pabeidza dienestu armijā?
- kad notika 2001. gadā Enku Drenku, kur mēs Salā uz estrādes laidām?
- 2000. gadā "Vienreiz pie Roļa ciemos atbrauca viņa brālēni Ivo un Uvis". Kurā mēnesī tas bija?
- Roli, kurā datumā (vismaz mēnesi) tu komandas mājaslapu (pašu pirmo) izveidoji un šuces serverī ieliki?

Būs jau vēl jautājumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gentle
2005-06-26 17:37 (saite)
Gusi, obligāti pastāsti par to, ko es nepieminēju te. Tavi piedzīvojumi. Olgas disenīte u.c.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gentle
2005-06-29 22:38 (saite)
Vai kāds atceras, kad Alūksnē notika frizieru šovs Nikita?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?