Toulouse-Lautrec ([info]gentle) rakstīja,
@ 2007-03-15 20:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tatrtrazīntrauksme
Svētdien pa TV stāstīja par pārtikas piedevām: ka gadā Latvijā cilvēki apēdot aptuveni 40kg piedevu. Ka pie mums joprojām ir atļautas tādas, kas citur Eiropā ir aizliegtas, piemēram Tartrazīns (E102), kas esot pat mutagēns. Ja gadījumā kāds vēlas pievienoties E-burtu sarakstu lietotāju pulkam, iesaku lietot šo: http://www.massey.ac.nz/~bestchoi/E-Numbers.doc

Dzirdēju, ka, jo dārgākas šprotes, jo vairāk benzopirēna (ilgāk kūpinātas). Tiesa gan, ja spriest pēc deguma piegaršas, tad var secināt arī pretēji. Jebkurā gadījumā, ja šprotēs ir 5mikrogrami/kg benzopirēna, tad maizes garozā ir 15, bet šašlikā 25. Cigaretēs vēl vairāk. Atrast vairāk informācijas par to man nav izdevies, bet šeit var izlasīt nedaudz par benzopirēnu pārtikā.

Pie reizes biju no jauna aizdomājies par EML (mikroviļņu krāsnis u.c. elektronika), par ko rakstīju šeit, un atradu šādas vietas: šeit ir par visu nedaudz
un
šeit ir par EML.
EML visvairāk iedarbojas uz smadzenēm - pamatā "bremzē", tā kā, ja kāds bērns grib no vecākiem izspiest jauno mobīlo telefonu, var sataisīt sliktas atzīmes skolā, atsaukties uz to rakstu un palūgt lai nopērk pēdējo modeli. Vecāks savukārt, ja būs gudrs, šo rakstu izlasīs, un bērnam vispār nepirks mobilo telefonu, līdz bērns sasniedz 16 gadu vecumu.

Vienu gan no tā raksta par EML nesapratu:
"Ėdens starp diviem ļoti stipriem magnētiem izveido U veida struktūru; iespējams, tieši tā arī notika Mozus laikā". "Ēdens" noteikti ir "Ēdiens" ar drukas kļūdu, bet, jebkurā gadījumā, par ko te ir runa? (lūdzu komentārus)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?