making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[19. Dec 2015|19:40]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Labs dažu faktu apkopojums par bēgļiem no Vox te. Īsumā:
* 90% Sīrijas bēgļu Tuvo Austrumu valstīs dzīvo zem nabadzības robežas
* Lielākā daļa bēgļu ir sievietes un nepilngadīgie (katra grupa virs 50% no kopējā skaita), vairāk nekā trešdaļa no nepilngadīgajiem ir bērni līdz 5 gadu vecumam.
* Ārvalstu palīdzība ir efektīva bēgļu nabadzības novēršanā
* Vajadzīgais ārvalstu palīdzības apjoms šīm valstīm ir ilgtermiņā neuzturams (unsustainable).

(Mans iepriekšējais faktuāla atspēkojuma mēģinājums dažādiem mītiem par bēgļiem.)
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]fedrs
Date:19. Decembris 2015 - 23:52
(Link)
Lielākā daļa bēgļu ir sievietes un nepilngadīgie (katra grupa virs 50% no kopējā skaita)... - fiksi sarēķinam, ka ka sievietes un nepilgadīgie kopā sastāda vairāk nekā 100% no bēgļu kopējā skaita.
Gebelss bija talantīgāks melis par tevi.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:20. Decembris 2015 - 09:52
(Link)
viltīgā statistika.

nepilngadīgie šai gadījumā ir meitenes un zēni, jaunāki par 18 gadiem. Tas ir, daļa no nepilngadīgajiem ir sievietes, daļa no sievietēm ir nepilngadīgas.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:20. Decembris 2015 - 11:29
(Link)
"sieviešu dzimuma" būtu precīzāk.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:20. Decembris 2015 - 02:47
(Link)
Nē nu tiešām lols. Ko tu šajā aspektā vispār definē ar ''bēgļiem''. Jā, es piekrītu, ka no kara Sīrijā visvairāk cieš sievietes, bērni un sirmgalvji. Tad kāpēc tieši viņi netiek pieņemti uz PAGAIDU izmitināšanos Eiropā? Pēc visiem statistikas datiem mažoritāti ir vienkārši dezertējuši jaunēkļi vecumā no 18 līdz 30 s čem to. Viņiem pēc idejas vajadzēja vai nu karot Asada pusē, vai pievienoties dumpiniekiem, nevis havot haļavu Geiropā, bet tas pat nav diez ko relevanti, jo tā pati statistika liecina, ka nospiedoši lielākā daļa šobrīd ieceļojošo imigrantu pat nav Sīrieši. Ko nu?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:20. Decembris 2015 - 11:38
(Link)
Vīrieši austrumu kultūrā tiek uzskatīti par ģimenes apgādātājiem - viņi vēl nav uzspiesto dzimumu vienādību paspējuši ieviest.

> Viņiem pēc idejas vajadzēja vai nu karot Asada pusē, vai pievienoties dumpiniekiem
Lielākajai daļai cilvēku ir citi, labāki talanti nekā karot kāda pusē.

> nospiedoši lielākā daļa šobrīd ieceļojošo imigrantu pat nav Sīrieši.
Esmu redzējis skaitļus ap 50%. Kā tieši tā ir "nospiedoši lielākā daļa"?
Bet tam var jau apgalvot, ka kaut kur Somālijā ir tikpat labas iespējas nopelnīt ģimenes iztikai kā dzīvojot kaut kur Eiropā un sūtot naudas pārskaitījumus atpakaļ, bet es par to šaubos. No Latvijas jau arī pat ne viens otrs, bet ļaudis masveidā ir izceļojuši uz vietām, kur zāle zaļāka...
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:20. Decembris 2015 - 13:43
(Link)
Nesaprotu kas no tā visa ir ''mītu atspēkojums''. Ir skaidrs, ka ''bēģļu krīze'' nav īsti korekts situācijas apraksts. ''Nelegālo ekonomisko imigrantu krīze'' krietni atbilstošāks. Man piedrāzt sīriešu talantus vai vēlmes. Nedz viņiem, nedz somāliešiem nedz kādiem citiem neeiropeīdiem subjektiem nav jātur durvis plaši pavērtas brīvai ieceļošanai + piešķirt haļavnu dzīves iztiku.

Es to pašu teiktu pat par civilizētu un kopumā pieņemamu kultūru pārstāvjiem, piemēram tiem pašiem austrumāziešiem, bet ņemot vērā milzīgo risku, ko sev līdzi nes allahakbari un mubodžumbo valstu pārstāvji, viņu nefiltrēta kampaņveidīga uzņemšana, vēl jo vairāk zem feika iegansta, ir pilnīga plānprātība no ES valstu puses. Politiķu pienākums ir rūpēties par savu valstu iedzīvotāju drošību, nevis to graut kaut kādu emo-librastisku feelgood impulsu vārdā.

tavs. Pirmais citāts vispār lols. Protams, tev taisnība. Mums jābūt tolerantiem pret citādām kultūrām, vai ne?
http://i.imgur.com/A9wAkeH.png
Pat nezinu ko teikt. Dumsoties par imigrantiem vai good riddance. Varbūt masveida mežoņu ieplūdumam ir arī kaut kādas pozitīvas puses. ;=|