making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[22. Aug 2013|23:32]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
http://www.quora.com/Harvard-College/Why-do-Harvard-undergraduates-head-to-Wall-Street/answer/Henry-Wong-7
Colleges accidentally introduced a new signal/indicator, I call it the 'conformist' signal. Students who excel at conforming to social expectations have a much higher chance of getting into Harvard.

http://www.quora.com/Investment-Banking/Why-do-investment-bankers-need-to-work-long-hours/answer/Henry-Wong-7

http://www.quora.com/Jobs-1/Whats-something-that-is-common-knowledge-at-your-work-place-but-will-be-mind-blowing-to-the-rest-of-us/answer/Henry-Wong-7
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:23. Augusts 2013 - 19:51
(Link)
Šis ->
"If you are a junior investment banker, you spend most of your time putting together powerpoint presentations/memos. And even more time making sure they look *pretty*. Junior bankers are the king of powerpoint/excel/word combo!",
kļūst arvien izteiktāks arī mācību iestādēm. Arvien vairāk parādās prasība veidot prezentācijas un darba vērtēšana pārtop virspusējā 5 minūšu runas novērtējumā. Šajos darbos labas valodas prasmes, piemērotas ķermeņa kustības un skaista prezentācija bieži kļūst noteicošākas par prezentētāja zināšanām un ieguldīto darbu dotajā tematā.

Temats - nekas pārsteidzošs. Sabiedrība arvien vairāk vēlas cilvēkus, kas ir lieliski visur (t.i. sevis prezentēšanā), pat ja reāli viņi neko nejēdz. Ja būtu citādāk, tad valdībā atrastos trenēti profesionāļi, nevis cilvēki, kas dažkārt pilnīgi neorientējas pat savā lauciņā (kur nu vēl citos).
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:23. Augusts 2013 - 22:10
(Link)
Mācību iestādēs jau tas ir zināmā mēra attaisnojami. Pretējā gadījumā (ja visi prezentētu tikai tehniskās detaļas, neko citu) būtu ūberspecializācija, jo izdarīto spētu saprast tikai atsevišķi tehniskie eksperti un arī tad tikai pēc ievērojamas piepūles. Un vēl, ja informācija ir labi, saprotami prezentēta, tad vājās vietas tajā kā reiz ir vieglāk, nevis grūtāk saskatīt. Pašam ar to n-tas reizes ir nācies saskarties, kad rakstu kaut ko zinātnisku.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:24. Augusts 2013 - 22:01
(Link)
Es galīgi nenosodu prezentācijas kā tādas. Bet man liekas, ka uz tām tiek likts arvien nevajadzīgi lielāks uzsvars. Piemēram, dažādos priekšmetos parādās grupu darbi, kurus galarezultātā ir jāprezentē un vērtēta tiek tieši prezentācija. Arī dažādu diplomdarbu aizstāvēšanās prezentācija ļoti bieži neparāda reālo darba ieguldījumu un mēdz būt mānīga. Bet prezentācijas, protams, ir arī jāiemācās pasniegt u.t.t. un ir svarīgs posms savu rezultātu parādīšanā citiem.
Oponēšu par vājo vietu saskatīšanu - prasmīgi veidotā prezentācijā vājajām vietām vajadzētu nebūt. Vēl labāk - speciāli uztaisīta "vājā vieta", kas iegūs automātisku jautājumu, uz kuru ir jau sagatavota atbilde.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:23. Augusts 2013 - 23:50
(Link)
Nu ko es varu teikt - kārtējais :declineofwesterncivilization:. :P