making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[13. Jun 2013|19:58]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]artis
Date:13. Jūnijs 2013 - 21:43
(Link)
te ir laba diskusija par to http://bloggingheads.tv/videos/2561
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:13. Jūnijs 2013 - 23:20
(Link)
Ak, Judkovskis.

Nu es drīzāk arī domāju, ka simulēts neironu tīkls nav gluži tas pats, kas dzīva persona, pat paliekot tīri materiālisma ietvaros.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:14. Jūnijs 2013 - 00:10
(Link)
Simulēts neironu tīkls viens pats ir ekvivalents smadzenēm. Ir skaidrs, ka tas ir nepieciešams, lai iegūtu uploaded personu, taču cik WBE alone ir tālu no vai tuvu pietiekamajam, jau ir cits jautājums.
[User Picture]
From:[info]garamgajejs
Date:13. Jūnijs 2013 - 23:41
(Link)
Pie diskusijas par consciousness uploading Pigliucci mazliet uz to norādīja, bet kas notiktu gadījumā, ja piekrītot Judkovskim, viņa apziņa tiktu uploadota uz, piemēram, pieciem superkompjūteriem un arī bioloģiskais ķermenis tiktu atmodināts, nevis atmests. Vai šādā gadījumā visi Judkovski funkcionētu (domātu, rīkotos etc.) simultāni identiski, vai tomēr unikāli? Ja Judkovskim ir taisnība un bioloģiskā kontinuitāte, kas aptver ķermeni un apziņu, nav key element which undermines the possibility of consciousness uploading, tad teorētiski visiem Judkovskiem būtu jāuzvedas identiski, ko man ir grūti iedomāties, kā tas būtu iespējams.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:14. Jūnijs 2013 - 00:17
(Link)
Lielā mērā tas, protams, ir empīriskas dabas jautājums un tiks noskaidrots eksperimentāli, kā tas ir parasti zinātnē.

Ciktāl varam par to spriest teorētiski, tad man daudz svarīgāka šķiet nevis bioloģiskā, bet gan datu (šajā gadījumā - atmiņu, personības un pārējā mind-stuff) un kauzālā kontinuitāte, kas dod [varbūt] kontrintuitīvus, taču matemātiski pareizus rezultātus.