making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[1. Maijs 2013|23:11]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:4. Maijs 2013 - 10:09
(Link)
Mana pieredze ir tāda, ka kristietība devusi ne vis vienkārši mierinājumu, bet burtiski izglābusi no nāves vienu manu tuvu cilvēku. Pie tam cilvēks, kas by default vienmēr bijis dabiski inteliģents, tīņu un agrīno 20 gados tipisks nihilistisks ateists/libfags, vēlāk garīgi meklējošs, tajā pašā laikā asu (atšķirībā no manis) matemātiski ekzaktu prātu. Kopš pēdējā pavērsiena par labu kristietībai for good, neesmu nemaz manījis nekāda ārējas atšķirības no vecā labā x, tikai to, ka lasa daudz kristīgās literatūras, piedalās draudzes pasākumos etc. Nekad nebāžas man virsū ne ar ko par šo tēmu. Jā, dažkārt ierunājas kau ko tipa ''Dievs tā, Dievs šitā'', bet tas tīri proverba pēc. Nav zaudējis nedz inteliģenci, nedz kritisko domāšanu, nedz foršo humora izjūtu. Es pat teiktu, ka kritiskā domāšana (ar to es saprotu viedumu) ire krietni vairojusies, tiesa te svarīgi arī vecums. Nu jau būs ap 40 drīz.
Ja ņem vispārīgi, kristiešiem, ko esmu sastapis ārpus sava ģimenes loka nekad nepiemīt nekādu negatīvu īpatnību DĒĻ kristietības, taču šad tad es jūtu, ka atsevišķas labas īpašības ir tieši pateicoties šai reliģiozitātei, takšo tavs OPs man liekas stulbs un nepamatots. Vienīgie negatīvie piemēri ir fringe fanātiķi, kam ar kristietību maz sakara, teiksim, jehovas liecinieki u.tml. sektanti. The more you live, the more you know.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:4. Maijs 2013 - 12:20
(Link)
Nekas nenāk par velti. Pievēršanās kristietībai manās acīs ir darījums ar velnu - apmaiņā pret "dvēseles mieru" to atdod sevis daļu, racionālo un kritisko domāšanu, vai vismaz izgriez tajās pamatīgu robu, kurš tikai gaida izdevīgu brīdi, lai sevi parādītu.
Kas notiek, kad tādi ir daudziem? Paskatoties apkārt pasaulē, fakts ir un paliek, ka monoteisms kavē progresu. Pat neskaitot teroristus, kurus var klasificēt kā fringe fanātiķus (kaut gan patiesībā tie ir tikai likumsakarīga "ticība līdz galam", nevis palikšana pusceļā). Musulmaņu valstīs joprojām valda kaut kas līdzīgs feodālismam, kur pie varas ir šeihi un karaļi, bet vienkāršie strādnieki ir tādi kā vergi, un neviens par to neceļ ne ausu. Un no "attīstītajām" valstīm tā ir mūsu mīļā ASV, kur dzīve vienkāršajam cilvēkam ir visdraņķīgākā, bet reliģija visstiprākā.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:5. Maijs 2013 - 20:48
(Link)
Point denied. Mūsu kopējie paziņas Ctulhu un mindbound ir vieni no retardētākajiem idiotiem, bez jeb mazākām kritiskās domāšanas pazīmēm vispār, kādus man jebkad ir bijusi nelaime lasīt/dzirdēt, bet lūk - karojoši atefāgi no less. Tu arī neizcelies ne ar kādu oriģinālu domāšanu, ja godīgi. Tavi teksti sastāv no paredzamiem štampiem, kurus es kopīpeistojis no citurienes. What gives. Kritiskā domāšana vispār ir kas? Kad kritiski domā par lietām, kam nepiekrīti?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:5. Maijs 2013 - 21:20
(Link)
Svarīgāk ir domāt pareizi, nekā domāt oriģināli.

Kritiskā domāšana priekš manis ir domāšanus blusu (bias) saskatīšana un novēršana.