making sense - Rant [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Rant [19. Nov 2011|20:55]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tā saucamā "prasme saprasties ar cilvēkiem" patiesība ir māka likt tiem, kas tev nepatīk, likt sajust tieši pretējo. Viegli sajūsmināti smaidīt un māt ar galvu, kad runā priekšnieks; izlikties, ka tevi interesē kaut kāda tur klienta personīgā dzīve un uzskati – un tā, līdz vairs jau pats nesaproti, kas ir īsts un kas neīsts. Piezīme - nerunāju jau par personīgām attiecībām, bet par to, kad cilvēki to iepin šādos piemēros:
"Šis darbs nebūtu piemērots studentam, jo studentiem reti kad piemīt prasme saprasties ar cilvēkiem..."
"Manā darbā es varu apgūt prasmes saprasties ar cilvēkiem..."
utt.
Patiesībā tā ir kaut kas tāds, ko vajadzētu atmācīties, nevis iemācīties.

***

Šodien mani reāli nokaitināja kāda meitene tramvajā. Braucu no centra, jutos nelabi (šodien vispār mijas tāda beziemesla eiforija ar pilnīgu sliktumu). Iekāpa tāds pārītis, nogāja garām, apsēdās pretī. Puisis neko, bet meiča - var redzēt, ka cilvēks vienkārši ir laimīgs. Likās, ka viņai nez par ko ir jautri, un gandrīz vai jāsavaldās, lai nesāktu smieties. Tādos brīžos liekas, ka smieties grib tieši par tevi, tāpēc paliek neērti. Un smaidīja viņa ar tādām jutekliskām un viltīgām lūpām. Man vienkārši palika škrobīgi, redzot kādu tik laimīgu cilvēku... :D Būtu bijusi viena, es gandrīz vai būtu kaut ko pateicis, lai izlādētu mulsumu.

***

@ tethys_ - tavs pēdējais posts... Tu lasi manas domas vai arī tikai blogu? :D Nav pirmā reize, kad tā liekas. Nepiederu mērķauditorijai, tāpēc nekomentēšu ierakstu.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]koijots
Date:19. Novembris 2011 - 21:18
(Link)
Kāpēc uzskati, ka prasme saprasties ar cilvēkiem ir kaut kas tāds, kas ir jāatmācas? Ir tak tik daudz profesiju, kur tas ikdienā nepieciešams kontaktā ar klientiem, nemaz nerunājot par to, ka tas var padarīt darba vidi kaut mazliet ciešamāku, kur kopīgi jāsadarbojas ļoti dažādiem cilvēkiem.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:19. Novembris 2011 - 21:25
(Link)
Tāpēc, ka man ir sajūta, ka daudz kur zem tās tiek saprasta tieši liekulība. Kura cilvēkam, kurš to reiz apguvis un pie tās pieradis, pazemina cilvēcisko vērtību manās acīs.

Diplomātiskums - jā, tas gan ir pieņemami.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:19. Novembris 2011 - 23:05
(Link)
+1 par pirmo teikumu.
[User Picture]
From:[info]annu
Date:21. Novembris 2011 - 21:06
(Link)
Es gan nepakautrēšos pateikt, ka pilnīgi un galīgi aplams priekšstats, kā jau daudziem `kūtrajiem` un `intravertajiem` cilvēkiem.

Es, teiksim, nemēdzu saprasties ar tādiem cilvēkiem, kas man nepatīk, un, ja arī man nākas kontaktēties ar tādiem kaut kādu FVZ kādu neizprotamu iemeslu dēļ, tad es nekad necenšos viņiem `likt sajust tieši pretējo`, tas pat pēc būtības nav iespējams vairākumā gadījumu, ņemot vērā to, ka nepatika baro nepatiku.

Eh.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:21. Novembris 2011 - 21:32
(Link)
Es gan nepakautrēšos teikt, ka sākt ar ad hominem nav labais tonis diskusijās.

Atkal jau Tu spried par visiem pēc sevis. Tiešām neesi novērojusi nevienu gadījumu, kad cilvēki labvēlīgāk izturas pret tiem, kas viņiem ir svarīgi, tas ir, no kuriem viņiem kaut ko vajag? Apslāpē nepatiku vai arī liek sev izturēties un justies laipni tur, kur citādi būtu tikai netralitāte?
Ja turpinam ad hominem, Tev taču nekad nav bijis īsta darba ofisā, vai ne?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:21. Novembris 2011 - 21:38
(Link)
Vai arī "nav nekāda lielā pieredze darbā ofisā". Ne jau ka es to uzskatītu par trūkumu :)
[User Picture]
From:[info]annu
Date:21. Novembris 2011 - 21:39
(Link)
Un kur es strādāju tagad?

Bet vispār, es zinu, ka tāda lieta pastāv, neizbēgami. Tomēr man tas nebūt neliekas kā pamatā esošs uzvedības/izturēšanās modelis, kur `retajam` tā nav.
Un, runājot par sevi, es nerunāju tikai par sevi. Man vispār reti ir nācies sastapties ar tādu liekulīgu cilvēku, kas `spēju saprasties un komunicēt` pielietotu Tevis minētajā veidā.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:21. Novembris 2011 - 22:01
(Link)
Es nekur neteicu, ka "retajam tā nav", mkay?