making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[2. Maijs 2018|11:33]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:3. Maijs 2018 - 16:00
(Link)
Es nezinu par visu ES, bet UK iesēdina cietumā pat par jokošanu youtube. Tā ka šīs brīvības ir mazāk nekā varētu gaidīt, pat ja tev ir daudz naudas visās valūtās ;)

Tagad pat Skype ir paziņojis, ka filtrēs heitrunu privātās sarunās. Tie ir dažādi sīkumi, bet pamazām ar katru dienu to kļūst vairāk. Jāsaprot, ka šobrīd tiešām ir tā, ka vārda brīvība tiek nopietni ierobežota. Par nepareiziem izteicieniem ir ļoti daudzi samaksājuši ar savu karjeru.

Par Āfriku – ar citiem plēšas tiem, kam ir zema pašapziņa. Esi daudz dzirdējis tieši, kādām tautām Āfrikā ir šie nacionālie konflikti? Es tikai zinu vienu piemēru. Viņiem ir tik zema pašapziņa par savām tautībām, ka tikai retais tās zina.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:3. Maijs 2018 - 19:57
(Link)
Daudz cilvēki jau ielikti cietumā par jokošanos youtube, vai ir runa par kādu vienu gadījumu? Šis piemērs gan attiecas uz UK, nevis EU un naida runas filtrēšana ir lieta, kas totāli nav EU specifiska, bet gan notiek visā rietumu pasaulē.

"Ar citiem plēšas tie, kam ir zema pašapziņa" <- Tas tāds pašpasludinātā sociālpsihologa secinājums? Runājot par Āfriku, par to vispār gadās samērā reti dzirdēt, tāpat kā viņiem noteikti nav nācies dzirdēt par daudz ko, kas notiek Eiropā, kas ir tikai normāli. Pavecāks raksts par traibālismu Āfrikā, bet joprojām aktuāls.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:3. Maijs 2018 - 21:09
(Link)
UK tādu gadījumu ir daudzi. Pareizi tu saki, ka filtrē naida runu, bet šie gadījumi jau nav naida runa ne pēc kādiem kritērijiem.

Jā, arī tavs citētais raksts apstiprina to, kas jau ir common sense – nacionālā pašapziņa var veidot stiprākas sabiedrības.

Piemēram: Before colonialism, the tribes functioned as distinct nationalities. They sometimes warred with one another but were rarely locked in the day-to-day friction that began when they were lumped together by Europeans who drew the borders of their possessions without regard for the peoples, languages and cultures within them.

un

But some aspects of tribalism are beneficial. Tribal links often create an informal welfare system, helping people in the big, polyglot cities obtain food and financial support through tribal connections. In an alien metropolis, contact with a fellow tribesman is a powerful antidote to homesickness.