making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[18. Feb 2018|21:37]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:19. Februāris 2018 - 14:42
(Link)
Saukt modernas antitradicionālas ideoloģijas ereģētu totalitāru kloāku par tradicionālisma citadeli tieši kādā kontekstā saistīts ar OPu.

Btw, mans īsais viedoklis par tēmu - zinātnisko publikāciju autorus vajadzētu veicināt uz labo gribu dalīties infā. Tas tomēr dod pienesumu kopējam labumam. Protams, tas nedrīkst implicēt dalīšanos piespiedu kārtā kā tas būtu pa prātam komunistam.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:19. Februāris 2018 - 15:10
(Link)
Zinātnisko publikāciju autori vispār vienmēr grib dalīties savā darbā, jo tas ir izdevīgi viņiem pašiem un visai zinātnes sabiedrībai kopsummā. Nekādu naudu par to, ka nopublicē viņi nesaņem. Naudu saņem organizācijas, kas nodarbojas ar publikāciju pieņemšanu un izdošanu. Tamdēļ notiek cenšanās stimulēt dažādus "open source" žurnālus un dažādi granti paredz naudu ko iemaksāt izdevējiem par publicēšanu, garantējot, ka lasītāji varēs apskatīt publikāciju bez maksas, jo samaksājis ir pats zinātnieks/viņa darba vieta. Respektīvi, notiek mēģinājumi padarīt visu pieejamāku un mainīt sistēmu, bet nu, salīdzināt to ar tiem cilvēkiem, kas savās lekcijās ar asarām acīs citē Mao sarkano grāmatiņu ir drusku "far fetched".