making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[7. Sep 2017|20:53]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:8. Septembris 2017 - 12:57
(Link)
imho, ir vērts nodalīt bēgļu un tamlīdzīgās krīzes no dabas katastrofām.
[User Picture]
From:[info]garamgajejs
Date:8. Septembris 2017 - 18:28
(Link)
'Dabas katastrofas' un ekoloģiskās krīzes (plūdi, sausums, vides piesārņojums, apdzīvojamo platību zaudējums un samazināšana industriālos apmēros utt.) ir tieši saistīta ar masu migrāciju, kas tikai pieaugs. Šis ir arī viens no iemesliem, kāpēc kļūst arvien sarežģītāk definēt, kas ir 'bēglis' un termins 'piespiedu migrācija' ir precīzāks.

https://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_migrant
https://en.wikipedia.org/wiki/Forced_displacement#Causes
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:8. Septembris 2017 - 22:30
(Link)
Lielākā daļa ''bēgļu'' ir haļavščiki, kuriem cilvēkkontrobandisti sastāstījuši, ka Eiropā tek piena un medu upes un tas vis ir par brīvu. Merkele ļoti palīdzēja šādam Eiropas tēlam. Kad nauda beigsies, tad pat vistolerantākie velkomisti sāks domāt - a nahuj mums vajag tos frīlouderus? Man mammai pensijai un veselības aprūpei nepietiek, a te random nigērietis dzīvo uz manas mammas sastrādātās naudas rēķina. Pietiks mazākais ekonomiskais belziens, lai situācija dramatisku mainītos un iestātos kārtējais nacisms. Tas ir tas, ko liberasti ar savām kāmja smadzenēm nesaprot, jo spēj domāt tikai caur mirkļa impulsiem, jūtiņā.
From:[info]krishjaanis2
Date:10. Septembris 2017 - 02:20
(Link)
Nu malacis, globāli norūpētais antropolog, ko iesaki - pārcelt global south uz ziemeļiem? Izgrūst rietumu nodokļu maksātāju naudu primitīvu cilšu sačakarētas vides un ekonomikas stutēšanai?

Tieši tā, arvien grūtāk definēt bēgli, tas ir lieliski, jo vairs nevajadzēs atskaitīties kaut kādām nerelevantos laikos kaldinātām ANO rezolūcijām un citiem papīrkalniem.
[User Picture]
From:[info]garamgajejs
Date:10. Septembris 2017 - 16:09
(Link)
Tev arī 'nauda beigsies'?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:11. Septembris 2017 - 00:52
(Link)
Es te domāju wellfare valstis, ka domā, ka nauda aug kokos un ar iepriekšējo paaudžu saražoto vērtību var nodrošināt visas pārējās pasaules labklājību šo pārējo pasauli importējot pie sevis.
Man nauda ir ''beigusies'' by default. Esmu nabadzīgāks, nekā random pabalstu līčeris no Somālijas kaut kādā Vācijā, tā kā esmu imūns pret straujiem ekonomiskiem pavērsieniem.
From:[info]krishjaanis2
Date:11. Septembris 2017 - 17:42
(Link)
Vecīt, nauda bija jau beigusies tajā pašā brīdī, kad kādam vispār galvā dzima ideja par kaut ko tik perversu un amorālu kā modernā labklājības valsts.
From:[info]krishjaanis2
Date:11. Septembris 2017 - 17:52
(Link)
Un jebkuru, kurš ieminas par basic income, vajadzētu tūdaļ izslēgt no publiskā diskursa kā bezatbildīgu lunātiķi, līdzīgi, kā dara ar kukluksklanu vai eigēniķiem.
From:[info]axsys
Date:13. Septembris 2017 - 00:07
(Link)
Mani kā eigēniķi aizskar tavi komentāri.
From:[info]krishjaanis2
Date:13. Septembris 2017 - 09:38
(Link)
Neviens nekad nav šaubījies, ka utilitāristiska, konsekvenciālistiska un tehniska domāšana sakrīt ar eigēniku. 20.gs. šie spēki gandrīz sarāva pasauli un tautas gabalos, 21.gs. cīņa starp cilvēkiem un tehnozombijiem vēl stāv priekšā.
From:[info]axsys
Date:13. Septembris 2017 - 15:27
(Link)
Uz priekšu. XD