making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[10. Aug 2017|13:57]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]axsys
Date:10. Augusts 2017 - 22:07
(Link)
Tur jau tā lieta -- demokrātija nav kkāds 'ideāls' kā no partijas pamfleta. Demokrātija ir pārvaldes rīks un ja tautas balss ar šo rīku krēslos ieceļ cilvēkus kas nesakrīt ar taviem ideāliem tad tough shit. ://

Tas protams nenozīmē ka ar demokrātiju nav problēmas (un es pats uzskatu ka tās ir tik lielas, ka varbūt nav vērts turpināt lietot tik defektīvu rīku vai vismaz ir vērts nopietni pētīt kādas ir alternatīvas) bet ja esi par demokrātiju, tad laikam nākas vien būt arī par faktu ka Tramps tur sēž tāpēc, ka viņu ievēlēja tieši tāpat kā Obamu, tikai šoreiz vairākumā esot citai publikai. Okej, amerikāņiem tur ir papildus bulšits ar vēlēšanu kolēģiju, bet tās jau ir detaļas (un tās tādas pašas bija pie demokrātu partijas būšanas pie varas).
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:10. Augusts 2017 - 22:20
(Link)
Demokrātija manā izpratnē nenozīmē "viss, ko dara kāds demokrātiski ievēlētais /pat ar atrunu "paliekot likuma ietvaros"/ ir demokrātiski". Tā nav vairākuma diktatūra. Drīzāk te ir būtiski dažādas iezīmes transparency, vienkāršo mirstīgo piedalīšanos politiskajos procesos arī ārpus vēlēšanām, utt.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:10. Augusts 2017 - 22:23
(Link)
Btw, Axys, tu varētu uztaisīt pie sevis tēmu par alternatīvu demokrātijai. Ko tu redzi kā iespējamo. Ctulhu/Minbound transparenti gravitē uz kārtējo ''savējo loku'' aristokrātiju. Būtu interesanti ko tad tu piedāvā, ja tev vispār ir idejas, ne tikai nepatika pret demorkātijas trūkumiem, kurus es arī redzu apmēram tādā pašā plāksnē kā tu (gudri cilvēki netiek pie varas, bet saskrien muļķi un visu sabojā).
From:[info]axsys
Date:12. Augusts 2017 - 00:09
(Link)
Ehh, kaut kad. Kad uznāks rakstāmais. Bet tā jā, paldies par ideju.