making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[18. Apr 2017|22:35]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es esmu par reliģijas brīvību, jo katram jābūt tiesībām veidot attiecības ar pārdabiskām būtnēm. Kas arī ir reliģija, būtībā. Tie paši transhumānisti veido attiecības ar H+ būtnēm un Omega punktu, old-skool komunisti - ar utopijas iemītniekiem, utt.

Vēl reliģija vienkārši ir organizēts garīgums, un kurš teiks, ka garīgums ir slikts? Sliktas ir tās atsevišķas realizācijas, piemēram, kristiešu. Vēstures gaitā pastāvīgi uzdarās kādi, kuri mēģināja to salāpīt, bet ja ne uzreiz, tad vienas vai divu paaudžu laikā viss negatīvais bija atpakaļ, jo tā visa kodols ir pārāk sapuvis.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:(Anonymous)
Date:19. Aprīlis 2017 - 01:12

Ctulhu

(Link)
//Tie paši transhumānisti veido attiecības ar H+ būtnēm un Omega punktu,//



//kurš teiks, ka garīgums ir slikts?//

Es
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:19. Aprīlis 2017 - 10:00

Re: Ctulhu

(Link)
Pizģec, cik kruta argumentācija, aplausi.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:19. Aprīlis 2017 - 01:31
(Link)
> "[..] jo katram jābūt tiesībām veidot attiecības ar pārdabiskām būtnēm."

Tā, kā pārdabisku būtņu, visticamāk, nav, tad tas praksē reducējas uz "katram ir tiesības uz delūzijām", kas tehniskā ziņā ir patiesi (t.i., nav īsti iespējams ko tādu aizliegt vai novērst), bet atstāj atklātu jautājumu par šāda domāšanas modusa vēlamību in general.

> "Tie paši transhumānisti veido attiecības ar H+ būtnēm un Omega punktu, old-skool komunisti - ar utopijas iemītniekiem [..]"

Not really, no. Nevaru spriest par old-school komunistiem, bet neviens no vismaz man pazīstamajiem transhumānistiem (kas šobrīd varētu būt aptuveni divas trešdaļas no tiem, kuri kaut ko actually dara attiecīgajās jomās) "neveido attiecības ar H+ būtnēm (lai kas tās tādas arī nebūtu) un "Omega punktu" (kas ārpus Šardīna tekstiem parasti tiek uztverts tīri kā domu eksperiments)". Ja vien jelkura veida domāšana par tēmu X netiek klasificēta kā "attiecības ar X" (kas ir borderline absurdi), tad nē, tas nav patiess apgalvojums.

> "[..] kurš teiks, ka garīgums ir slikts?

Es, piemēram.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:19. Aprīlis 2017 - 02:09
(Link)
Kāpēc tieši kristieši? Dabiski, ka kristieši arī nav bijuši svētie, bet tā pat nav neviens cits. It surely beats institucionalizētu ateismu vai kaut kādu nū-eidž fagotēriju-sātanismu, kas ir labākajā gadījumā milzīga Čarlija Mensona ferma.
Šobrīd gan kristietības kodols tik tiešām daudz kur ir sapuvis, tāpēc musļikiem tik viegli iegūt footholdu bez jebkādas pretestības no would-be progresa zemju puses.
From:(Anonymous)
Date:19. Aprīlis 2017 - 06:30
(Link)
Kāpēc kristiešu "garīgums nezkāpēc automātiski tiek pieņemts vai pasludināts par graujošu? Ņemot vērā, ka raksti no "apgaismotā" rietumu cilvēka pozīcijām, tev derētu padomāt divreiz.
Un arī - kodols sapuvis kam - kristietismam vai garīgumam kā tādam, ko, redz atzīsti par labu? Tu vispār jaunajā derībā kādreiz esi iemetis aci?
[User Picture]
From:[info]summoned
Date:19. Aprīlis 2017 - 09:20
(Link)
Garīgums pats par sevi nav ne labs, ne slikts. Organizētam garīgumam gan ir tendence sapūt, neatkarīgi no tā, cik skaisti tas sākts. Vispār jau daudz kam, kas cilvēkus mēdz darīt laimīgus, ir tendence sapūt, tiklīdz to mēģina organizēt, vilkt robežas un izvēlēt galvenos. Lūzuma punkts varētu būt pirmais brīdis, kad interešu klubiņa biedri sāk kaut nedaudz sacensties savā starpā.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:19. Aprīlis 2017 - 12:17
(Link)
Kā parasti, izdevies uzsakstīt kaut ko, pret ko visiem ir iebildumi. Bet es negribēju teikt, ka garīgs transhumānisms - tas ir slikti, tieši otrādi, garīgumam vajadzētu vairāk racionalitātes, ateisma un modernitātes, vairāk domāt par h+ attīstību, planētas un galaktikas līmeņa apziņām. Pienācis laiks atzīties, kas ir kas, tikai tā, ar godīgumu var tālāk virzīt labāku izpratni.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:19. Aprīlis 2017 - 13:01
(Link)
Iebildumi vismaz daļai klātesošo balstās mazliet citur – proti, uzskatā, ka racionalitātei, ateismam un modernitātei nevajadzētu vairāk "garīguma".