Fjokla ([info]fjokla) rakstīja,
Šito pierakstām
Mājās cepta franču bagete
Mājās cepta maize vienmēr ir pati gardākā

Nepieciešams:

500g miltu
250ml piena
0,5 tējkarote sāls
2 tējkarotes cukura
1 paciņa sausā rauga (skatieties uz iepakojuma nepieciešamo daudzumu)
100g sviesta
olas dzeltenums

Pagatavošana:

Uzsilda pienu, pieliek sāli, cukuru, raugu un miltus, samīca mīklu un noliek siltumā uzrūgt.
Mīklu sadala 2 daļās, katru izrullē ļoti plānā plāksnē, nosmērē ar kausētu sviestu un sarullē garenā rullī. Katru mīklas rulli liek uz ietaukotas, ar miltiem apkaisītas plāts, un ļauj uzrūgt. Tad gatrā klaipiņā veido iegriezumus un nosmērē ar olas dzeltenumu, kas sajaukts ar pāris ēdamkarotēm piena. Cep 180 grādos 25 minūtes.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?