Lacy F ([info]panacea) rakstīja,
es tiešām negribu biedēt fjoklu un DROŠI VIEN, ka tas ir no nerviem un tikai periodiski bet viņas spiediens ir DAUDZ PAR DAUDZ. vienotais pasaules uzskats ir, ka 120/80 ir zelta standarts, ar 140/90 jau tiek ieteikta medikamentoza terapija. 190/100 ir jau ļoti, ļoti, ļoti daudz.

par to arī šeit:
http://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/guide/hypertension-treatment-overview

īstenībā parasti šāds lielums tiek novērots tikai veciem tantukiem ar pārkaļķojušām artērijām, kas ir zaudējušas elastību. tā kā šādu diagnozi var izslēgt fjoklas [acīmredzot] zelta jaunības dēļ, tad es nebrīnos, ka ārsti nopūlas ar diagnozi.

VISPĀR, ja mēs tagad dziļāk pieskaramies šai tēmai, 90% hipertensijas gadījumu arī veciem cilvēkiem ir t.s. esenciālā hipertensijas, kas tiek konstatēta, ir sekmīgi ārstējma, bet diemžēl idiopātiska jeb citiem vārdiem - cēlonis nav zināms.

hipertensija pati par sevi ir bīstama tāpēc, ka iedomājies asinsvadus kā cauruļu sistēmu un pēkšņi tur ar 2x lielāku spiedienu kā parasti sāk laist šķidrumu. kas notiek? trubas nolietojas vai ne? nu, tieši tāpat arī asinsvadi.

bet jautājums par fjoklu vispār paliek atklāts: ja Tu šito lasi - Tev tas spiediens VISU LAIKU ir tāds? negribi pamērīt parastā dienā rītā, pusdienā, vakarā? jo tad arī iespēja ir lielāka piemeklēt kaut kātu šilti ko iedot slimībai. a tā gan - ja neko nevar atrast, tad jāsūta uz tvaiceni atpūsties :P :D


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?