Kuets Kotkins ([info]felipe) rakstīja,
@ 2009-02-04 20:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Canned Heat - Rockin' with the king
Entry tags:pārspriedumi

Ēšana un neēšana.
Es tomēr nespēju iedziļināties veģetārisma pētījumos, man tas šķiet bezjēdzīgi. Manuprāt, tā ir lieta pie kuras vnk jānonāk, ja kādreiz sagribēšu kļūt par veģētārieti, tad tā arī darīšu, nemeklējot tam pamatojumu, tāpat kā es nemeklēju pamatojumu tam kādēļ neesmu veģetārietis. Tas, ka dzīvniekus moca, tur nebrīvē, tie nekad neierauga saules gaismu utt, bez šaubām, ir briesmīgi un slikti, bet tas tomēr nav pamatojums pilnīgai gaļas neēšanai. Tas varbūt būtu pamatojums izveidot kādus likumus vai ierobežojumus gaļas lopu audzēšanā un uzturēšanā. Principā arī piena ieguve ir pretdabiska rīcība, jo dabiskos apstākļos tas tiek izmantots tikai pēcnācēju barošanai, no tā savukārt izriet, ka arī visi piena produkti ir neēdami...

Kādā no ārzemju veģetārismu popularizējošajām lapām manīju, ka gaļā neesot pilnīgi nekā cilvēka organismam un veselībai vajadzīga, toties kādā vienkāršā uztura lapā stāv rakstīts, ka gaļa satur veselu rindu ar nepieciešamām un pat neaizstājamām lietām(kaut kādas tur aminoskābes). Zivju neēšanai es vispār nekādu pamatojumu neredzu. 
Mans secinājums: ja visu ēd normas robežās un veido sabalansētu uzturu, tad gaļai nav pilnīgi nekādas vainas, personīgie uzskati vai morāles principi ir katra paša darīšana.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?