Kuets Kotkins ([info]felipe) rakstīja,
@ 2014-06-12 16:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Toots & The Maytals - Redemption Song

auto, moto, velo, foto
Spriežot pēc reakcijas internetos, jaunā velo josla atkal uzjundījusi konfilktu starp velo entuziastiem un auto piekritējiem. Personīgi izmantoju gan auto, gan velo, gan eju ar kājām. Vēl esmu visādās ārzemēs bijis un brīnumus redzējis, tāpēc esmu nedaudz empīriski apdomājis šo tematu.
Veloceliņu vai precīzāk joslu zīmēšana ir lētākais, vieglākais un neefektīvākais veids, kā šo jautājumu risināt. Ja tajā pat Elizabetes ielā būtu regulāra velosipēdu plūsma, kas to vietu aizņem, tad, iespējams, tas būtu adekvāts risinājums. Pagaidām tur ir regulāra auto plūsma un diez vai velo josla piespiedīs pārsēsties uz velo adekvātam skaitam cilvēku, lai izlīdzinātu šo attiecību. Konkrētajā gadījumā efektīvāk būtu par veloceliņu pārveidot daļu trotuāra, kas tur ir pietiekami plats. Turklāt uztaisīt normālu, asfaltētu, iezīmētu celiņu.
Citur vajadzētu domāt par autostāvvietu likvidēšanu un veloceliņu ierīkošanu. Saprotu, ka ar stāvvietām pelna naudu, bet visu nevar gribēt. Jo mazāk būs vietu, kur mašīnas turēt, jo mazāk centrā būs arī pašu mašīnu.
Šobrīd tiek meklēts kompromiss starp visiem transporta līdzekļiem, bet tas nav iespējams, jo pilsēta ir pārāk maza. Pilsētās adekvātākais un ilgtspējīgākais risinājums tomēr šķiet velosipēdi, mazie motorizētie braucamie un sabiedriskais transports.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?