20 Augusts 2008 @ 13:02
 
Laiku īsinot palasīju, ko raksta profesionāli cibotāji. Pagadījās viens interesants nevardarbīgās pretošanās plāns: "Līdz ar to baidos, ka vienīgais reālas referenduma rezultāts ir tvaika izlaišana un valdošā koalīcija var samērā droši turpināt veģetēt. Tas, ka politiķi šāda viedā paši sev rok kapu, ir, tā teikt, viņu problēma un neba sabiedrībai par to jāuztraucas. Lai cik tas anarhistiski un destruktīvi skanētu, manā izpratnē sabiedrībai atliek vien distancēties no valsts vēl vairāk, turklāt cilvēku morālās tiesības mazāk pildīt savus pienākumus pret valsti kļūst arvien lielākas. Ja valsts Kučinska kunga personā atļaujas rekomendēt, lai “galviņas atvēst”, un vienlaicīgi reāli mainīt politisko eliti nevar, tad man kā indivīdam ir morālas tiesības, piemēram, maksāt maksimāli maz nodokļu. Te var iebilst, ka šāda puiciska rīcība tikai papildus graus šo valsti, tomēr izskatās, ka eliti var kaut kā ietekmēt, tikai samazinot naudas plūsmas, ko tā kontrolē. Man grūti iedomāties, kā to praktiski īstenot, tomēr domāju, ka, ja sabiedrības ekonomiski aktīvā daļa uzrīkotu elitei vienu kārtīgu nodokļu ieņēmumu bedri pusgada garumā, tas būtu efektīvāk nekā cilvēku paraksti."
 
 
( Post a new comment )
[info]unpy on 20. Augusts 2008 - 13:05
Bedre būs tāpat. Vairāk, nekā pusgada garumā.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
[info]petrovichs on 20. Augusts 2008 - 13:12
Apmēram uz pusotru gadu daži prognozē.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]unpy on 20. Augusts 2008 - 13:17
Spējīgākie no prognozētājiem neko neprognozē šobrīd. Un tas ir rādītājs, kas liek aizdomāties.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]petrovichs on 20. Augusts 2008 - 13:23
Prognozes vienmēr ir cilvēcīguma apdvestas ;-)
Bet ja prognozei klāt ir apsvērumi, kāpēc cilvēks tā prognozē, tad ir interesanti tos palasīt un novērtēt, vai man no tiem pašiem izejas datiem nesanāk kaut kas pilnīgi citādāks.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]unpy on 20. Augusts 2008 - 13:34
Domāju, ka daudz nekļūdīšos, ja teikšu, ka visi zin - būs sūdīgi. Cik sūdīgi, neviens nezin un arī prognozes ir bez jebkāda pamata. Tas ir apmēram tas pats, kas prognozēt, kāda temperatūra būs nākamā gada 15.jūlijā. Visi ir cieši pārliecināti, ka būs plusi, bet cik lieli - nav skaidrs;)))
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]fedrs on 20. Augusts 2008 - 13:36
Apbedīšanas biroju īpašnieki nākotnē raugās optimistiski un nekautrējas palielināt reklāmu laukumus. ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]unpy on 20. Augusts 2008 - 13:59
:))) Jā, kas ir tas ir. Līdz šim nesaprotu, kālab kapsētas un apbedīšanas biroji biržā nekotējas :)))
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]petrovichs on 20. Augusts 2008 - 14:28
Nu, dažāda lieluma ekonomikām ir sava atbilstoša lieluma inerce arīdzan. Domāju, ka Latvijas mērogā diktan mazvarbūtīgi ir ka izaugsme no +10% mēneša laikā nokrīt līdz nullei vai pat negatīvam lielumam. Tā pati inerce darbojas arī pretējā virzienā. Un ja pesimistiskas prognozes ir mūsu galvenajiem partneriem, kuri ir lielāki par mums, tad domāju, ka bedres ilgums nebūs dikti īss. Bet tas nu tā, dematerializēti spriedelējumi ;-)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]shelly on 20. Augusts 2008 - 13:36
Tas, jāatzīst, ož pēc aicinājuma izsist sev aci, lai sievasmātei būtu akls znots. Jo valdošā elite jau pa pusgadu badā nenomirs, atšķirībā no pensionāriem...
(Atbildēt) (Link)