fadu -
|
| ||||
comments: Leave a comment |
| ||||||
Putās no pelmeņu recepšu izklāsta?... pieraksti, ka īpaši pozitīvās atsauksmes ir par tvaicēto variantu... Superīgas. Garša vienreizēju. žēl ka tas nebija variants ar baziliku,(domīgi) kaut gan baziliks tur lieks nederētu... | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
she teu izraxc, no jameejo razhoshanas = Pozas (Baškīrija, Turkmenistāna) Pelmeņus un pelmeņveidīgos ne vienmēr vāra. Tos bieži vien tvaicē. Pozas ir tvaicētie pelmeņi, kurus parasti pasniedz ar krējumu vai pastipru mērci. Pozas nav ieteicams saldēt, jo tās nedrīxt litk tvaicēties sasaldētas, bet ja sasaldētas pozas atlaidina, tad tās zaudē savas garšas īpatnības un mīkla kļūst ķepīga. ..... 3.Veido pozas. Pacel pretējos mīklas kvadrāta stūrus uz augšu, vienu pret otru – 1. pret 3. un 2. pret 4., pieturi stūrus ar vienu roku, kamēr ar otru rūpīgi salipini blakus stāvošās mīklas maliņas – veidojas pildīts “konvertiņš”. Pašus stūrus augšpusē savienot nav obligāti, pozām ir pieļaujams un pat ieteicams atstāt augšpusē vaļēju caurumiņu, lai pozas tvaicējoties “elpotu”. Maliņām gan jābūt cieši salipinātām, laj pildījuma izveidotā suliņa paliktu mīklas “konvertiņā” iekšā. pec manaam domaam = Tizli.:(((( | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Pozas (Baškīrija, Turkmenistāna) Pelmeņus un pelmeņveidīgos ne vienmēr vāra. Tos bieži vien tvaicē. Pozas ir tvaicētie pelmeņi, kurus parasti pasniedz ar krējumu vai pastipru mērci. Pozas nav ieteicams likt tvaicēties sasaldētas, jo tad viņas zaudē savas garšas īpatnības un mīkla kļūst ķepīga. ... tā liekas... tulīt par to formu paskatīšos... es tik domāju ka nav jau nekādi konvertiņi, liekas tuvāk piramīdas ;o) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
jamaas Pozas vispaar nau ieteicams saldeet.:((( jo jamaas jaatvaicee usreis peec lipinaashanas.:(( es tuuliit afigeju no visaam shitaam zamorochkaam.:(( | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
...;o)) vo, vo - tieši tādiem vārdiem ;o)) ļoti labi ;o)) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
a pashu Lipinaashanu kaadiem vaardiem??.:(( | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
es te biju domajusi to Lipinaashans procesu....:)) | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
Esmu Uzbekijā (vai kā viņu tur tagad sauc) šitos tvaicētos ēdis, viņus tādos īpašo daiktos tvaicē, izskatās pēc daudzstāvīgas augļu vāzes ar kupolveidīgu vāku, tie pelmeņi tur saucas manti (ar uzsvaru uz i). Nu super, tādēļ vien varētu uz turieni pārvākties. Nē, vēl lagmana dēļ arī ;) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
;o))) "manti" - pēc Tantuka teiktā ir kas nedaudz cits... un viņa ar visu varu man tādus gribēja pagatavot ... vienkārši nebija vairs ne spēka, ne laika ... Bet šis variants ir vienkārši super! garšvielās bija liekas pētersiļi, , tvaicēja katlā uz sietiņa, liekas 15-20 min... forma un mīkla bija tieši tāda, kā es mīlu... nemiņas no ļumīguma, gaļa iekšā bija tik sulīga un smarža!!!! Noteikti nopērc, nākošo "Labu Apetīti" žurnālu... tur būs bilžuks un recepte, tieši pirms tā mirkļa, kad to apēdu ;o))) Kas par garšu! - kā tik dabūšu recepti rokā... taisīšu vismaz reizi nedēļā ;o)))) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Droši vien, ka cits. Bet, manuprāt, ja Tu šito vietā ēstu tos, reakcija būtu tāda pati. Ui, jāmet miers gastronomiskām virtuālām izvirtībām, kuņģis sāks gremot pats sevi, bet ēšana vēl nespīd pāris stundas. | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
mmm....;o)) es vienkārši tos atceros, Tantuks teica ka norma ir četri.... viņa kļūdijās ;o))) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
taa ir Mana norma.:)) bes tam es jamaas pozachkas mazinjas lipinaaju nevis kaa normalaa bashkiiru ciemataa jamaas lipina.:)) | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
aha...mantas ar ir garshiigas.. mantaam tikaj galjas sastaavs drusku citaadax un garshvielas ar biku.. bet princips taacpats.. ir triju vejdu mantas - lielaas - taas, kuras jem rokaa un eed kaa pamilzigu piiraagu, videejaas - taas, kuras peec tvaiceeshans var veel arii cepinaat un mazaas - taas, kuras eed usreis peec tvaiceeshanas.. da vispaar pelmenjveidiigie ir dafiga daudz un dazhaadi.:) mantas var lipinaat taapat kaa pozas (jamaas ir diktan radniecigas) un ari kaa "laivinjas" - man laivinjmantas patikas vairaak par konvertmantaam..:) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Tad es pirmo reizi redzēju, ka gaļu pamanās ietīt tik plānā mīklā un šī nekrīt ārā :) Vidusāzijas ēdieni vispār ir varena lieta. Bet es par šito vairāk nevaru, kuņģis sāk brēkāt, bet vakariņas vēl tālu. Ā, un to recepti es izlasīšu gan... ja žurnālu dabūšu. | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
:)) mjaa, buutu tu redzeejs kaa Fadu Skatiijas to lipinaashans procesu.:)) echs, ja shitaa turpinaasies tad man shovakar vakarinjas buus mantas nevis karbonaades.:)) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
!!!!TĀAA!!!... atkal nat atsaldēta gaļa... es pazūdu! | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Ēēē, kur tas notiks? Es arī gribu ;) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
:)) kas notix??.:)) Fadu skatijaas pagaashtreshdien, a vakarinjas man shodn bus manaa virtuvee.:)) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Ui, nu kas par jautājumu - gastronomiskās izvirtības ar pelmeņveidīgajiem. Eh, nu skaidrs, ka nespīd man, jāsāk briest uz beku mērci šovakar. | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
:)) da es veel pati nezinu kas riktigi buus vakarinjaas shovakar - atnaax beerni maajas un tad es tik noskaidroshu ko jamie vairaak grib - prosta karbonaades, vaj prosta mantas.:) | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
fadu -
|