: who's that girl? - : autoplacis

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Aprīlis 28., 2024


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:47 - : autoplacis
visciešamāko auto atskaiti dabūju nevis no carvertical (come on, 30 eur par kaķi maisā? roka necēlās), bet no autodna.lv par 16 eur, un visšvakāko no saita, kas solīja bezmaksas atskaiti, bet patiesībā prasīja 9 eur. par 16 eur es uzzināju, ka noskatītā mašīna bijusi sista, no slovākijas atvesta uz latviju, apkopes gājusi igaunijā un tehnisko skati latvijā, un nobraukusi ap 20 000 km gadā, par ko mums izvērsās diskusija , vai tas ir daudz, vai tas ir maz un es tā kā sliecos uz to, ka drīzāk uz "daudz" pusi. es pat spriežu ne pēc sevis, jo es vispār nobraucu tikai 4 000 km gadā (ko es plānoju labot, kad būs normāls auto, par kura spējām no neskaidrības neraustīsies plakstiņš), bet kaut kā man stāv galvā, ka gadā 10 000 ir vidēji/normāli/pieņemami.

otrs aspekts mašīnu izvēlē, nezinu, kā jums tur, rīgā un citās pilsētās, bet ar parastajām vieglajām mašīnām braukt, kas nav augstāk no zemes, ar mūsu (ar "mūsu" es domāju visur kur latvijā) ceļu kvalitāti, tas ir baigais risks. mūsu mazciemā vispār. pilsēta it kā. ceļu remonti visu laiku, viss tiek atjaunots, un tādas bedres! lūk, nesen braucu 46 km pa ceļu aizkraukle - jēkabpils (ne A6)  remonts tur bija diezgan sen, un ceļš ideāli gluds bez bedrēm un bez ielāpiem. pilsētā - katru pāris gadus kāda ceļa posma remonts, un bedres un ielāpi - anarhijas vai arī absolūtas nekompetences uzvaras gājiens.



(8 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:28. Aprīlis 2024 - 12:37
(Link)
Tu jau no tiem cipariem neko tāpat nevari saprast.
Mans vīrs brauc reizi nedēļā Ventspils-Rīga-Ventspils, kas ir 400km, un pa gadu tas sanāk ap tiem pašiem 20'000. Sliktākais ceļa posms ir pati Rīga, protams, bet tā ir visai maza daļa no maršruta. Viss pārējais principā smuks, gluds ceļš. Neviens autodna to nezinās, un pārdevējam gan jau arī neticēs :)
Tipa, pensionārs 1x nedēļā uz baznīcu braucis, ja ;)
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Aprīlis 2024 - 14:47
(Link)
es vairāk par to, ka gribas, lai pērkot mašīnu, tai tomēr būtu iespējami mazāks nobraukums attiecīgi pret tās dzīves gadiem (un vispār).
un tā otra tēma ir ceļu kvalitāte, kura jāņem vērā, izvēloties modeli.
man te bija mazi hečbeki, kas ir nedaudz augstāki par vieglo mašīnu, bet šīs pēdējās ziemas man parādīja, ka nejūtos droši tādās (ne obligāti avāriju ziņā, bet tādā, ka tos ceļus un stāvvietas tik ar nosvīdušu muguru var izbraukt).

tā ka ideāls ir pensionārs, kurš reizi nedēļā braucis uz baznīcu krosoverī :))
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:28. Aprīlis 2024 - 18:03
(Link)
Ja reizi nedēļā visu gadu, tad vēl ok.

Sliktākais ir tad, ja brauc pusgadu, teiksim, tikai:

Erin Findley, a Senior Scientist at Valvoline, says that “You hear a lot about 'Grandma cars' on the used market. When I think of how a grandmother might drive, in the summertime she just goes to church, the grocery store and back, then she doesn’t use the car all winter. It sits in the garage.”

Because sitting is the enemy
It turns out that sitting isn’t just terrible for office workers, it’s bad for cars too! “When an engine is just sitting for months or years, it doesn’t get up to temperature, and natural moisture in the air can condense and water can eventually get into your engine or form sludge. That leads to corrosion.” says Findley. Corrosion is a bad thing because it can cause your engine to run rough, or eventually seize up.

https://www.thrillist.com/cars/nation/why-you-dont-want-to-buy-a-rarely-driven-used-car
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Aprīlis 2024 - 19:43
(Link)
arī šis.
From:[info]polija
Date:29. Aprīlis 2024 - 09:16
(Link)
Man apmēram tā sanāca - iepriekšējā īpašniece ar auto auto pa 4+g nobraukusi kaut kādus knapus 55k. Dabūju vēl ar garantiju līdz septembrim.
arī brauca pārsvarā pa ceļiem.
Tad es smejos, ka ar mani 4os mēnešos tas Dusteris redzējis vairāk dubļu, mežu un bezceļu kā ar to beibi 4os gados.
From:[info]hessin
Date:28. Aprīlis 2024 - 20:41
(Link)
10K ir ok. Tas ir arī tas, ko prasa, ja grib to valsts atbalstu e-auto.
From:[info]polija
Date:29. Aprīlis 2024 - 09:14
(Link)
Tas nelīdzenais ce
ļš un bedrītes štrunts. Vkr uz grantenes starp Skujeni un Nītauri iejājos tādās, ka likās, ka piekare tur arī palikt. Tieši aiz līkuma uzbrauc kalnā un augšā divas tādas - tieši trajektorijā, uz centimetriem 30. Katram ritenim pa savai. Labi, ka man tas auto ir augsts, ar labu caurejamību (Dusteris). Par visā visumā to ceļu tur vispār neviena laba vārda. Burtiski palecos ar kādas pāris reizes.. Nu un es tur nebraucu pat ar maksimālo atļauto (tik ātri tur nevarēja papabraukt - Dustera mīnuss, jo tā auto ir augsta un līkumos tik labi neturas uz ceļa kā zemākas).

vispār kādu tu meklē? Kādiem mērķiem? Par nobraukumu - man teiksim sanāk apmēram ~400 nedēļā, bet tas ir, ka visu nedēļu gandrīz auto stāv, un braucu brīvdienās.
[User Picture]
From:[info]f
Date:29. Aprīlis 2024 - 19:58
(Link)
man mašīnu vajag katru dienu, ar to ikdienā pārvietojos uz visurieni, kur vien var vajadzēt, un tas var būt gan pilsētas tīrītie un bedrainie ceļi, gan šoseja, gan rajona grants un citi veci ceļi. atradu krosoveri, vispār uz kuru sākumā neskatījos, we'll see. skoda karoq. gribēju kodiaq, bet tie izrādās baigi dārgi un laikam jau nedaudz par lielu...

> Go to Top
Sviesta Ciba