: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Marts 3., 2023


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:05
darbu apceļoja e-pasts par dresskōdu. domāju - nu tik būs! tūlīt aizliegs nēsāt džinsus. par laimi tā gan nebija, tur bija ziņas par citu uzņēmumu pieredzi.
daži nudien džinsiem saka nē-nē, citi saka, ka džinsiem - jā, bet tikai ne tādiem, kas izskatās nonēsāti. well, var jau likt vilkt bikses, bet tajās tak ziemā aukstāk, nekā džinsos, un tad vēl zeķubikses jāvelk, lai nenosaltu, un apavu izvēle uzreiz ierobežotāka, dies pasarg. citiem bija noteikts, ka sievietēm jāvelk kurpes ar papēdi (es gan par šo būtu strīdējusies arī, jo, pirmkārt, diskriminācija - ticiet vai nē, vīriešiem nebija noteikts, ka jāvelk kurpes uz papēža, otrkārt, dažās darba aizsardzības instrukcijās minēts, ka nedrīkst vilkt kurpes uz papēža, lai neaizķertos, kas arī ir garām, karoče, lieciet mierā kurpju papēžus labāk).
tāpat tur bija par tetovējumiem, ka klientu apkalpošanas sfērā tie jānosedz. par matu krāsu, ka nedrīkst pārāk izcelties.
2023. gads, ļauži. uzņēmumi paši sev ieliek mīnusus.

(9 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:3. Marts 2023 - 21:54
(Link)
O jā, es arī savas korporācijas diezgan līdzīgos iekšējās kārtības noteikumus parakstīju brīdī, kad man mugurā bija viena no manām iecienītākajām žaketēm sarkanā krāsā. Lieki teikt, ka es arī pēc tam turpināju to nēsāt.
[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Marts 2023 - 08:53
(Link)
sarkana žakete - livin' on the edge :) man ir viena tāda purpura krāsā ar zelta pogām, nevaru sagaidīt, kad laikapstākļi ļaus to uzvilkt.

ja es strādātu kādā izteiktā biznesa vidē, tad par iedvesmojošu atzītu seriāla "suits" sieviešu apģērbu.

citādi es atzīstu, ka katrai darba videi ir savs stils, tikai citreiz tiem domātājiem vajadzētu attapties, ka ir 2023. gads jau tomēr.
From:[info]polija
Date:4. Marts 2023 - 13:01
(Link)
nu imho, as long as nav kaut kāda nozare, kur ir kāda prjam normatīvajos aktos ierakstīta etiķete vai formas vai tas viss saistīts ar drošibu, cilvēkiem būtu jāļauj ģērbties, kā viņi uzskata par ērtu.
Šis bija viens no iemesliem, kāpēc izbesīja juridiskā joma un tas viss, jo nu tur pārāk daudz uzmanības pievērš tieši apģērbam. Kaut teiksim mans darbs ar klientu satikšanu bija saistīts mok tikai par 3% vairāk kā šobrīd (kur satieku tieši necik - ja nu gaitenī kādam virsū uzskrienu). Un uz tiem 3% es varēju apģērbties arī pieklājīgi.
Bet nē - redz džinsi ar žaketi arī neesot ok, lai pie kompja sēdētu un strādātu. FFS! Tas ir tik ļoti 20ais gadsimts, ka es 2010ajā pārkrustījos un neatskatoties aizskrēju uz IT nozari.
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:3. Marts 2023 - 23:13
(Link)
f visu laiku ir bijusi mana modes noteicēja, agrāk apspīlētos džinsos virs vēdera (ar plakanu vēderu), tagad vairs džinsos bez vēdera (zem gurniem).

Man agrāk bija dreskods vienā krievu uzņemumā, kas nekādi nemaksāja nodokļus, ka vajag būt pieklājīgi apģērbtam, bet alga šiem pasākumiem bija atvēlēta aptuveni 50 eur :)

[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Marts 2023 - 08:56
(Link)
:D tādi zemie man tikai vieni!!

neesmu vēl izdzērusi pirmo kafijas tasi, vai varētu, lūdzu, paskaidrot - kādiem pasākumiem? dresskoda ievērošanai? :D
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:4. Marts 2023 - 09:46
(Link)
teiksim tā, tur alga bija ļoti interesanti sadalīta, kad daļu algas izmaksāja reizi trijos mēnešos, bet parastā mēnesī īsti pāri nekas nepalika, bet priekšnieks gribēja aptuveni, lai darbā ierodās uzvalkā :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Marts 2023 - 12:07
(Link)
pilnīgi zinātniska interese, kā izskatās cilvēki ar tik radošu domāšanu, vai viņus var atšķirt pēc ārējām pazīmēm u.tml. :))
[User Picture]
From:[info]santa_be
Date:4. Marts 2023 - 11:07
(Link)
Manā darba vietas dresskoda aizliegtajos augļos ir gan velvets, gan ādas apģērbi, tāpat nederot džinsi ar plēsumiem. Vispār jāģērbjas vairumkārt lietišķi. Pēc BKA esmu nolēmusi testēt robežas, jo man ļoti patīk gan velvets, gan āda. Tas ir IT uzņēmums, vairums cilvēku praktiski ģērbjas maigi izsakoties casual.
[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Marts 2023 - 12:58
(Link)
par ādu un velvetu tur vēl neviens nebija minējis :))

es tā kā piekrītu, ka vajag nākt sakoptam uz darbu, nenonēsātās drēbēs, bet kad sāk cilāt kādu konkrēti apģērbu, tas ir viens taisns ceļš uz dziļām auzām. pirmkārt, arī uzvalki var būt briesmīgi, un arī velvets un āda, un nenoslēpti tetovējumi var būt gluži (business-ish) casual.

un ja IT joma tagad ņems un pārvērtīsies par kaut kādiem advokātiem, nu, zrasķe! kur nu kur, bet IT jomā sabiedrība tieši sagaida relaxed stilu.

> Go to Top
Sviesta Ciba