: who's that girl? - : n_komentārs

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Septembris 9., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:27 - : n_komentārs
es tā saprotu, ka visi tie vecāki, kas bērniem grib liegt ierīces un multenes, paši visu dienu ir baigi aktīvie, kompī nesēž, telefonā neskatās un seriālus vai filmas arī ne, visu laiku tikai skrituļo, lasa grāmatas un spēlē attīstošās spēles.

(9 with milk | cup of coffee?)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:9. Septembris 2021 - 09:44
(Link)
"visi tie vecāki". Nav tādi īpaši redzēti. Vismaz iepretim tiem, kuri nosēdina pie ekrāna kā nodarbināšanas veida, tādu ir ļoti ļoti maz. Nav vēl nācies satikt.
[User Picture]
From:[info]f
Date:9. Septembris 2021 - 10:04
(Link)
redzēti nē, tikai dzirdēti.
From:[info]polija
Date:9. Septembris 2021 - 10:22
(Link)
Nu atkarīgs, ko saproti ar liegt un kādā vecumā.
Meita redz, ka es pie kompja strādāju, ka kādreiz risinu kaut kādas mistērijas geocaching geokastēm, meklēju kādu info, kādreiz paskatāmies savas bildes, video.. Brīvo laiku kopā - tā arī cenšamies pavadīt kaut kur aktīvi laukā..
Nu katrā ziņā ne tā, ka "tu bērniņ, pasporto, es te paskatīšos seriālu".. :)

Plus jā - es bērnībā daudz skatījos tv (bet tas jau bija skolas vecumā un tāpat tai laikā nebija nekādas pauzes, nekādi ieraksti, nekādi youtube. Kto neuspel, tot opazdal.. Nokavēji savu multeni, citas nav..
Šībriža galvenā problēma, ka tas viss ir pieejamas (ja vecāki ļauj) kaut no zīdaiņa vecuma.
Tieši nesen cālī izlasīju ko viena mamma raksta. tur bija kaut kas par tēmu: jā mēs laikam paŗāka gri sākām ļaut tos ekrānus, ennoontrolējām, bija jau tā, ka bērns vispār visu dienu tikai pie ekrāna un skandāls un vājprāts, ja ņem nost. Kaut kā pamazām bija sākuši atradināt, gads pagājis, un nu jau esot labāk..
Sākumā domāju, ka runa nu par kādu sākumskolas vecumu. IZrādās tas gads, kad jau esot labāk, ir tad, kad bēnram laikam 4-5 gadi..
tb tas mazais vecums ir tad, kad bērnma ir pašam jādarbojas, lai attīstītu tās smadzenes, motoriku, visu, a ja to laiku pavada ieplētis acis ar vienu pirkstu svaipojot ekrānu, tad tur diemžēl var arī šo to nokavēt. Plus jo mazāks bērns, jo vairāk tas ievelk.
[User Picture]
From:[info]au
Date:9. Septembris 2021 - 10:25
(Link)
Mēs tādi esam, viena lielā multene nedēļā, dažkārt uz nagu griešanu - kāds Fantadroms. Ja ziemā jāinhalējas - Peppa.
Tagad vecākais ir palūdzis rakstīt datoramā vienkārši wordā.

Bet nu es ar viņiem neskrituļoju :) taču seriālus un filmas tiešām nē, bet tas saistīts ar to, ka tad, kad noliek bērnus gulēt, gribas papļāpāt, nevis skatīties.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:9. Septembris 2021 - 11:31
(Link)
Ja nopietni, es teiktu, ka ir dažādi. Ir tādi, kas tiešām ir rezervēti sociālo mediju lietojumā, bet ir arī tādi, kas paši degunu no telefona atdalīt nevar. Vai paši ikdienā dzer kolu, bet bērniem nedod. Tad es domāju, ka laikam ir tiešām forši būt tik nekritiskam pret sevi, tas noteikti stipri atvieglo dzīvi.
[User Picture]
From:[info]f
Date:9. Septembris 2021 - 14:46
(Link)
mani uz šīm "pārdomām" uzjundīja piemērs - gara diskusija tviterī, kāpēc mobilie ir slikti :) varbūt kādam pašam sev vajadzētu ierobežot kaut ko, jā. paškritika ir oldskūl.
[User Picture]
From:[info]maga
Date:9. Septembris 2021 - 18:59
(Link)
hmm, man nav bērnu, bet par šo tēmu esmu interesējusies, lasījusi un ar draudzenēm pārrunājusi (laikam cerībā, ka kādreiz būs savi) un ir diezgan daudz info, ka uz "nenobriedušu" prātu (for a lack of better term šai mirklī) tas viss iedarbojas daudz agresīvāk, atkarība izveidojas ātrāk, mazāk kontroles pār savām emocijām utt. Protams, ka lielākā daļa pieaugušo arī pavada pārāk ilgu laiku pie ekrāniem, bet, ja man būtu opcija dienā nestrādāt 8h pie datora, bet 4, piemēram, būtu sajūsmā.
[User Picture]
From:[info]f
Date:9. Septembris 2021 - 20:34
(Link)
laikam jau veselīgs līdzsvars arī šajā jomā nenāks par sliktu, es tikai domāju, vai visi zin, kāpēc kaut ko atļauj vai aizliedz un vai paskatās uz sevi, pirms to dara :)
[User Picture]
From:[info]maga
Date:10. Septembris 2021 - 12:30
(Link)
Tur tev noteikti pilnīga taisnība, ka daudzi nedz zina, nedz uz sevi skatās.

> Go to Top
Sviesta Ciba