: who's that girl? - : ne nu gluži pink ribbon, bet

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Marts 11., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:39 - : ne nu gluži pink ribbon, bet
es gan parasti nelasu mirušo sarakstus, bet vienu dienu palasīju, un manu uzmanību pievērsa, ka mirusi 1996. gada meitene, desmit gadus jaunāka par mani, tepat rajonā, un no kā? no dzemdes kakla vēža (tas tur nebija rakstīts, bet tā nu sagadījās, ka bija draudzenes draudzenes draudzene), ar kuru ilgi cīnījusies, bet neveiksmīgi. tūlīt pat izraku savu uzaicinājumu uz skrīningu no "kaut kad" lapu saraksta, fiksi tiku uz pārbaudi, nedēļu gaidīju rezultātu, vēža nav. toties ir kaut kāda cita figņa, labi, ka jau laicīgi pierakstījos pie ginekologa, un pēc mazāk kā mēneša tomēr tikšu uz vizīti. nezinu, kā jums tur, lielpilsētā, bet mazpilsētā pie tiem rindas līdz maskavai stāv, jeibogu. un ne tikai pie tiem. sūtiet savus bērnus par ārstiem mācīties. it's da thing.

(8 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:11. Marts 2021 - 17:19
(Link)
kur var lasīt mirušo sarakstus? Vai tas tikai neRīgā?
[User Picture]
From:[info]f
Date:11. Marts 2021 - 18:03
(Link)
nezinu, kur rīgā varētu būt, hmm. bet te ir tā "vietējā avīze", kur tuvējo novadu ziņas, un tur tad ir vārdi, uzvārdi, dzimšanas un miršanas gads. reizi mēnesī pēdējā lappuse tāda jautra.

tāpat arī dzimušo un apprecējušos skaits. tur gan bez vārdiem un uzvārdiem :)
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:11. Marts 2021 - 17:36
(Link)
Aizvedu sīku pie zobārsta, sagribēju i pārējos knaušus, i pati sevi pie higiēnista pirms kļūst steidzami.

Nu jā, ar vēzi 29 gadu vecumā aizgāja draudzenes bērnības draudzene. Krūts vēzis. Vienreiz jau apārstēts. Es ātri vien aizskrēju krikumus sonogrāfēt un nu jau eju reizi gadā (jo daudz ko skatīt, visu iztaustīt esot grūtāk nekā mazākas)
[User Picture]
From:[info]f
Date:11. Marts 2021 - 18:25
(Link)
sonogrāfē reizi gadā?
līdz grūtniecībai man liekas es pie ginekologa vispār tolkom negāju.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:11. Marts 2021 - 18:30
(Link)
Jā. Jo nu ir tur kkādas neviendabīgas struktūras, tad man tur kkas sāpēja, tā nu sanācis, ka reizi gadā jau kādus 3 gadus. Sirdsmieram nepavisam nav dārgi.
[User Picture]
From:[info]penny_lane
Date:11. Marts 2021 - 18:43
(Link)
uz šito man atkal jāaiziet, tieši tikko pienāca, bet bet bet zini ko es nesaprotu- cik bieži sievietes bauda krūtis?

te es dzirdu, ka reizi gadā sonografē, te es atkal dzirdu, ka nekad. es esmu pie nekad, tāpēc vēlās naktīs reizēm iztēlojos, ka ir jau par vēlu. nu, taisos tagad beidzot kaut kad pierakstīties, bet tiešām nesen uzzināju, ka ir ierasts regulāri iet. man nešķita- iztausta, palaiž tautās un viss. neviena ginekoloģe nav sūtījusi, tad man tā kā pašai jāizdomā, ja?
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:11. Marts 2021 - 18:50
(Link)
Es gāju, jo bija bumbuļi vai sāpēja. Un vienreiz tur kkādi krikumi bija, lai saprastu vai tie nav piena akmeņi bija jāaiziet pec pusgada atrādīties. Man jau šķiet, ka ja tiešām regulāri pēc dušas kārtīgi izpalpē visu kā pēc grāmatas (viena roka saliekta augšā, ar otras pirkstiem apļveidā kārtīgi iztausta gan dziļumā, gan seklāk, vieglāk ja pēc dušas mitru ādu vai liekot krēmu vai losjonu, vēlams pēc tam to pašu guļus) reizi mēnesī un iemācās, kas ir normāli, ātrāk atpazīt, ja tiešām kkas nav. Man pēc tās beibes nāves likās, ka nevar atlikt, ap to pašu laiku vecmāmiņai pēc vienas krūts noņemšanas otrā arī izgrieza bumbuli. Vīra vecmāmiņa lielā vecumā ar šo aizgāja, draudzenei mamma arī, man tādēļ drusku paranoja.
[User Picture]
From:[info]f
Date:11. Marts 2021 - 19:58
(Link)
principā agrāk man neko netaustīja, sāka laikam tikai no 25 gadi, kad atnāca pirmais aicinājums uz skrīningu. un tajā skrīningā arī taustīja. kad pati taustu, tad visu laiku sataustu bumbuļus :D bet pēc tam tomēr izrādās, ka nav. so, tas biežums man neplānoti pēdējos gados ir sanācis reizi gadā pie ginekoloģes. varbūt viņai ir kaut kāds grafiks. bet bez sonografēšanas.

> Go to Top
Sviesta Ciba