|
Augusts 11., 2020
14:55 - : gurķu marinēšana
no laukiem man atveda maisiņu ar gurķiem, ir nopirktas burkas un garšvielu maisījums, saldētāvā no pagājušā gada un no šī gaida sasaldēti diļļu kātiņi, plauktā no pagājušā gada gaida metāliskie vāciņi, šodien likšu mērcēties ūdenī, lai ir kraukšķīgi (c), un plānoju taisīt ar pārliešanas metodi. vispār es gan neesmu sajūsmā par darbošanos ar verdošu ūdeni - bērnībā taisīju tēju, tējkannai nokrita vāciņš un, tam ta ram, kaut kā pusi plaukstas aplaucēju. atceros, brālēns vēl teica, ka tur man tagad uz visu mūžu paliks rēta. but it didn't. nu lūk, bet jautājums, lūk, kur - vēršos pie tiem, kas izmanto šo metodi - apleju tos pa trīs lāgiem, un tad pie tās trešās reizes viņi mainīs krāsu, kļūs blāvāki or smth? kā es sapratīšu, ka process notiek pareizi?
es jau pāris gadus briestu marinēt, bet šogad, iespējams, tas nudien beidzot izdosies. ziemas vakaros man ļoti patīk pagrauzt marinētus gurķīšus un uzdzert tomātu sulu. nebūtu slikti, ja būtu savi.
|
Comments:
| From: | _re_ |
Date: | 11. Augusts 2020 - 15:23 |
---|
| | | (Link) |
|
kaut kad kļūst olīvzaļi, bet kurā brīdī pie šādas marinēšanas metodes, nezinu gan
| From: | f |
Date: | 11. Augusts 2020 - 21:12 |
---|
| | | (Link) |
|
gatavošana pārcēlās uz rītdienu, gaidīšu un cerēšu uz krāsas maiņu.
man šķiet vienkāršāk ir uzliet verdošo marinādi vienreiz, aizvalcēt vākus, apmest burku uz mutes un iekraut uz diennakti spilvenos, lai izsilst. Gala rezultāts identisks, bet mazāk bīstams process.
| From: | mufs |
Date: | 11. Augusts 2020 - 16:16 |
---|
| | | (Link) |
|
mūsmājās pat nespilveno un neko nemērcē, sabāž burkās garšvielas un gurķus un aplej ar etiķūdeni, aizvalcē un, kad atdzisuši, nes uz pagrabu.
| From: | f |
Date: | 11. Augusts 2020 - 16:27 |
---|
| | | (Link) |
|
varētu tā pamēģināt ar vienu vai divām burkām, i guess.
un lai būtu kraukšķīgāki jāliek vairāk mārrutku :)
| From: | nova |
Date: | 11. Augusts 2020 - 17:52 |
---|
| | | (Link) |
|
Vai ozolu mizas
| From: | _re_ |
Date: | 11. Augusts 2020 - 20:29 |
---|
| | | (Link) |
|
mana mamā lika klāt mārrutku lapas, sūtīja mani pa pļavu savākt. pieļauju, ka arī kraukšķīgumam.
| From: | f |
Date: | 11. Augusts 2020 - 21:11 |
---|
| | | (Link) |
|
kur visi izrauj tos mārrutkus?
Tirgű, tur kur tirgo salātus ir mārrutku saknes, bet spiedīgos laikos esmu arī pirkusi tos kas lielveikalā burciņā
Es karsēju cepeškrāsnī - 180 grādos kamēr sāk mainīt krāsu. To redz. Un man neviena burka nav gājusi pa gaisu. Burkas arī pirms gurķu sabāšanas izkarsēju krāsnī līdz sausas. Mana vecāmamma teica, ka kraukšķīgumam liek ozollapas, bet es esmu pārbaudījusi, ka tieši nepārkarsēt ir svarīgi.
| From: | f |
Date: | 12. Augusts 2020 - 09:27 |
---|
| | | (Link) |
|
par karsēšanu runā fotoreceptes.lv, bet viņš gan saka 80 grādus. man diemžēl šobrīd nav cepeškrāsns. |
|