|
Septembris 27., 2012
12:43 - : turpinot tradīcijas - into the great unknown i go first! gordona iespaidā esmu apņēmusies rīt gatavot pildītu vistu, a tur mērce no baltvīna jātaisa, un es gan, protams, esmu speciālists šņabjos un viskijos, bet no vīniem zinu tikai tik daudz, cik.. nu, neko īsti, sarkanie bija labākie no siltajām zemēm, un baltie - no ne tik siltajām? īsāk sakot, vīni nav mana specialitāte.
tātad - kādu baltvīnu labāk gāzt tai mērcei klāt? būtu vēlams, lai būtu dzerams, jo plānoju atlikušo iztukšot pati, kamēr viss gatavojas. vispār jau es dodu priekšroku sarkanajiem, bet ja reiz receptē sacīts - balto, nu, es neiešu strīdēties ar gordonu.
|
Comments:
Cik nu es esmu kaut kur ieguvusi informāciju, tad ēdiena gatavošanā vīna kvalitāte neesot īpaši svarīga. Es tad arī parasti ņemu kaut ko no lētā gala, bet ko pati arī dzertu, kamēr gatavoju. Tur it kā iztvaikojot ārā alkohols vai kaut kā tā un nav starpības, vīns lēts vai dārgs.
| From: | f |
Date: | 27. Septembris 2012 - 20:06 |
---|
| | | (Link) |
|
man patīk tavs padoms :)
| From: | zin |
Date: | 27. Septembris 2012 - 13:38 |
---|
| | | (Link) |
|
kaut ko, kas ir sausais. es gan pati neeko par baltvīniem nezin, bet ņemtu kādu rieslingu vai ko tamlīdzīgu. btw vāciešiem ir tīri dzerami rieslingi.
tipiska izvēle, ja runa ir par baltajiem, parasti ir chardonnay, bet man šķiet, jams vistai īsti nepiestāvēs.
tas viss protams noderēs, ja vīns nav no francijas, tie mūdži vīnogu šķirni ar lieliem burtiem uz etiķetes neraksta.
es parasti pērku vīnu, kams ar atlaidi maksā ap 2-3 ls, grūti nošaut šķībi.
| From: | zan |
Date: | 27. Septembris 2012 - 16:11 |
---|
| | | (Link) |
|
par gatavošanu neko nezinu, bet pašas lietošanai tīk Cono Sur Sauvignon Blanc.
| From: | _re_ |
Date: | 27. Septembris 2012 - 18:47 |
---|
| | | (Link) |
|
žēl, ka mans lietotājvārds nav zen :)
| From: | f |
Date: | 27. Septembris 2012 - 20:05 |
---|
| | | (Link) |
|
:D (rēcu balsī!)
fiksi jāmaina vismaz uz ze :) |
|
|
Sviesta Ciba |