|
Marts 17., 2011
20:16 - : no more muffins salielīju savas pavārprasmes, un tad šodien izcepu treknākos mafinus pasaulē. onkulis atsūtīja no norvēģijas mafinu mīklu, a tur viss norvēģiski, loģiski. bet es tak ne jau pirmo reizi ar pīpi uz jumta, - esmu jau cepusi tos hercoga mafinus un dobeles dzirnavnieka laikam arī. nu tad davai - pēc ģīmja un līdzības. tur rakstīts "2 dl" kaut kā, kas izskatās pēc ūdens, bet tā nevar būt, značit, tā būs eļļa. un tad tur ir "1 dl" kaut kā, kas izskatās pēc sviesta, jo pēc tam tur maziem burtiņiem pierakstīts kaut kas, kas izskatās pēc margarīna. visu sajaucu kopā, izskatās baigi labi. un tad sāka pludot. tauki, eļļa, viss, visa mana mīkla peld taukos! tecināju nost, cik spēka, bet tie tauki tikai turpināja nākt un nākt. neko darīt. moš izcepsies.
un izcepās arī! un sanāca ļoti garšīgi (es jums saku, lāsts kaut kāds; galvenais, turēt no sāls mani pa gabalu, tad gan es varu sabeigt visu viens un divi)).
bet tagad es mirstu nost, jo tie ir sātīgākie mafini pasaulē. to vienu, ko apēdu, varēju mierīgi dalīt četrās daļās un rīt sadalīt pa brokastīm, pusdienām, launagu un vakariņām.
|
Comments:
From: | unpy |
Date: | 17. Marts 2011 - 20:32 |
---|
| | | (Link) |
|
Keksi tie visi ir, nekādi ne mafini un nekādi mufini!:))
| From: | f |
Date: | 17. Marts 2011 - 20:35 |
---|
| | | (Link) |
|
kopš redzēju dexter's laboratory epizodi, kurā dekstera sencis bija apmāts ar mafiniem, keksi tapa par mafiniem!
jaaa mafini tur dancoja rokās sadevušies mafinu paradīzē vai kaut kā tā :DDD
From: | |
Date: | 17. Marts 2011 - 22:10 |
---|
| | | (Link) |
|
a par ko tad ūdens nevar būt?
| From: | f |
Date: | 17. Marts 2011 - 22:20 |
---|
| | | (Link) |
|
jo man kaut kā likās, ka tai hercoga un dobeles dzirnavnieka mīklai nebij jālej ūdens. ej nu sazini. moš bija :D
| From: | ripp |
Date: | 17. Marts 2011 - 22:44 |
---|
| | | (Link) |
|
varbūt bija piens?
principā mafinos/kēksos (gan no gataviem maisījumies taisījusi neesmu) bieži liek krējumu vai kefīru. kkādu taukvielu parasti liek, bet vairāk kā vienu diezvai. es pat esmu redzējusi recepti, kur sviesta vietā liek ābolu biezeni (un sanāk baigi garšīgi) :>
| From: | f |
Date: | 18. Marts 2011 - 08:29 |
---|
| | | (Link) |
|
nuvot, man šķiet, ka tais latviešu ražojumos liek gan - eļļu un sviestu. bet varbūt es traki maldos atmiņā :))
From: | |
Date: | 17. Marts 2011 - 23:54 |
---|
| | | (Link) |
|
nu kaut kādu šķidrumiņu jau parasti liek gan :) kā te zemāk norādīja, piena produktus vismaz, ja ne ūdeni. a es vienreiz uzcepu kūku bez taukvielām; aizmirsu ielikt vienkārši. i neko, apēdu, bij garšīgi, tauku trūkumu piečekoju tikai tad, kad atradu uz skapīša dzesēties nolikto bļodiņu ar izkausēto sviestu :D
| From: | f |
Date: | 18. Marts 2011 - 08:28 |
---|
| | | (Link) |
|
es jau arī nesaku, ka mana atmiņa lieliska, tas pilnīgi mierīgi varēja būt ūdens, - man tur viss pēc burtu līdzības un čuja gāja :D
| From: | f |
Date: | 17. Marts 2011 - 22:21 |
---|
| | | (Link) |
|
uzcept viņus īzī-pīzī, tikai ņem instrukciju latviešu valodā (insaideru tips, hehe)
nu jā, bet tie jau nebūs Norvēģijas spešil ;)
| From: | f |
Date: | 17. Marts 2011 - 23:33 |
---|
| | | (Link) |
|
visi viņi garšīgi, ja vēl samet marmelādes iekšā, tad vispār ņamņam! |
|