: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Decembris 27., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:52
o, gribēju atrast kaut ko par etiķeti, bet uzgāju a lexical comparison of sanskrit and latvian. sweet!

(5 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]neoplasm
Date:27. Decembris 2010 - 15:13
(Link)
vot man taisni filosōfijā mācīja, ka mums ar indiešiem valodās šis tas kopīgs esot, lai arī cik dīvaini tas nebūtu. vēl nobrīnījos, jo nebija dzirdēts.
a funny fact, ko atceros no kaut kādām senām vēstures stundām - latvijas/baltijas teritōrijā savulaik dzīvojusi tāda tautiņa 'aini', kas vēlāk sapakojuši savas pekeles un aizdevušies uz kādu saliņu un uztaisījuši tur japānu.
[User Picture]
From:[info]antikrists
Date:27. Decembris 2010 - 21:55
(Link)
Cik lasīju, tad ainu gan te nekur tuvumā nav bijuši, tusējušies tik pa savu Hokkaido un tās apkārtni. Aesti gan te dzīvoja :)

Bet par to to indiešu/latviešu valodas līdzību gan tiesa - kaut kad nesen lasīju par proto-indo-eiropiešu valodu (tas ir, rekonstruēta valoda, kurā runājuši mūsu senči un kurai attiecīgi nebija nekādas reālas rakstības - nu ne gluži alu cilvēki, bet kaut kas uz to pusi) un daži no tiem vārdiem tiešām likās līdzīgi latviešu & lietuviešu valodām.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Decembris 2010 - 23:23
(Link)
nuvot, mums latviešu valodas skolotāja kaut kad vidusskolā stāstīja par to, ka latviešu valodai ir kaut kādas saknes sanskritā (bij tur kaut kāds valodnieks, par ko viņa fanoja, endzelīns, vai, kas tur to lietu pētījis, ja atmiņa neviļ), man tikai līdz šim nebija gadījies uziet tādu glītu tabuliņu ar piemēriem.
[User Picture]
From:[info]lenora
Date:27. Decembris 2010 - 15:15
(Link)
Man ir viena latviešu filoloģijas grāmata par latviešu valodas līdzību ar citām, tur bija līdzīgas tabulas (tikai vairākām valodām). Bet vispār lietuviešu un latviešu valodas laikam skaitās vislīdzīgākās sanskritam. Ar lietuviešu valodu pat sākot mācīt visus sanskrita studentus.
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:27. Decembris 2010 - 20:18
(Link)
neat. nemaz nezināju

> Go to Top
Sviesta Ciba