: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Marts 17., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:45
uz kopējās depresīvās nots - īsais stāsts par to kā beidzās manas attiecības ar psihoterapeitu. "i", nevis "u", patiesībā. nē, patiesībā patiesībā patiesībā, ar "iem".

uzdevu vienu jautājumu, jo tai laikā man bija iestājusies galīga putra galvā, un, jo vairāk par to domāju, jo mazāk varēju saprast. jautājums - kāda ir atšķirība starp ironiju, cinismu un sarkasmu? nemaz nav smieklīgi, tobrīd man ļoti vajadzēja, lai kāds man pasaka melns uz balta, kā ir, un, es domāju, ja reiz tā nu ir gadījies, ka esmu tai kabinetā (nekāda freida dīvāniņa gan nebija, maitas), kāpēc gan neizmantot izdevību? kurš gan vēl labāk šādās lietās varētu orientēties?

- padomā, kāpēc tu gribi to zināt? - viņa man saka.

esmu mazliet karstasinīgs cilvēks, starp citu. tomēr savaldījos un paskaidroju viņai augstākminēto.

- bet kāpēc tieši tagad tu to vēlies zināt? - viņa man saka.

tālāk viņa sarunāja, ka es ieradīšos pie viņas vēlreiz, ar atbildi uz viņas jautājumu. izrādās, lai saņemtu atbildi uz manējo, pietiek atvērt kādu skaidrojošo vārdnīcu.

dzīvē esmu satikusi vēl pāris tādas tantes. jāteic, es gan neesmu ārstējusi depresiju. varbūt tikai cilvēks, kam ir depresija, spēj tādu aunību izturēt.

(14 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]dzha
Date:17. Marts 2010 - 10:12
(Link)
labs jautaajums. es arii labpraat uzzinaatu! :) jo in real life baigi paarklaajas :) t.i. - daudziem ir tieksme uztvert visu ljoti personiski...
[User Picture]
From:[info]zan
Date:17. Marts 2010 - 10:17
(Link)
ar psihoterapeitiem laikam ir tā, ka dažreiz ir vērts pieciest viņu debīlos jautājumus, lai reizi pa reizei sagaidītu no viņiem arī kaut ko gudru.
ps. paldies, cibas dievs :*
[User Picture]
From:[info]f
Date:17. Marts 2010 - 10:20
(Link)
manai nervu sistēmai veselīgāk ir tikties ar cilvēkiem, kas to graudus jau ir atfiltrējuši no viņu pelavām.

p.s. gods kalpot :)*
[User Picture]
From:[info]tomazz
Date:17. Marts 2010 - 11:02
(Link)
Tieši šāds scenārijs mani vienmēr ir atturējis no vēršanās pie konkrētajiem speciālistiem.

Es arī vienmēr iedomājos, ka viņi/viņas ir pieredzējuši cilvēki, kas saprot cilvēkus kā sugu un spēj dot atbildes (graudus, kas atsijāti no pelavām) uz sensitīviem jautājumiem, kurus neuzdosim otrai pusei, ģimenes locekļiem vai tuviem draugiem...

bet lielākajā daļā gadījumu šie profesionāļi spēj tikai klišejiskā, banālā formā mēģināt palīdzēt tev runāt pašam ar sevi. that's not enough!
[User Picture]
From:[info]f
Date:17. Marts 2010 - 11:08
(Link)
kā jau zan saka - dažreiz viņi var pateikt, BET, pietiekami ilgi un uzmanīgi pakustinot savu smadzeni, visu var izdomāt arī pats. yeah, it's a pain in the ass, but at least it's for free.
[User Picture]
From:[info]zan
Date:17. Marts 2010 - 12:44
(Link)
principā, viņi taisni priekš tā ir domāti - lai būtu sāpe pakaļā, kas pašam tev liek domāt, jo it kā padomu došana un visa izdomāšana tavā vietā tevi infantilizē, or smth.
bet nu es esmu aizgājusi arī ar tekstu: davai dodiet man padomus, ātri, daudz un labus, un dod arī, reizēm pat derīgus.
[User Picture]
From:[info]f
Date:17. Marts 2010 - 13:15
(Link)
tās sāpes viņi tur no pirksta izzīž, un tad vēl ieskaidro, ka bez viņu palīdzības, konstantas domāšanas par to un visa analizēšanas cauri sveikā netiksi.

i mean, dažas durvis labāk atstāt aizvērtas.
a viņiem tur šķiet, ka tu neapzinies savas problēmas, un tad nu baksta tagad ar dakšiņu "kas tad tur ir, m? m? m?"
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:17. Marts 2010 - 14:25
(Link)
Nja, neveiksmiigi tev.
Man pirmajaa viziitee smuki noformuleeja, ka te nav vieta kur mekleet atbildes, te ir vieta, kur pie rocinjas paturees un paliidzees pa domu takaam izstaigaat. Ka, protams, kaadu laiku pastaigaajot vien jaunu cilveeku no manis neiztaisiis, bet lielaako saapi atrisinaat var paliidzeet, lai pati peec tam tieku galaa.

Psihoterapeits jau nav gudraaks cilveeks. Vinjsh ir tikai cilveeks, kas ir apmaaciits paliidzeet citiem sakaartot savas domas efektiivaak, nekaa vinji to speetu izdariit pashi. Ja tev nav gariigaas slodzes un ir gana daudz briiva smadzenjlaika, lai savus tarakaanus tureetu skapja dziljumos, un no tevis nav atkariigi citi cilveeki kurus tie tavi tarakaani apdraudeetu, tad tev droshi taadas dizhas vajadziibas peecc domaat paliidzeet speciaalista arii nav.


Taa kaa jaa, atbildeet uz to tavu jautaajumu ar _ne_ vaardniicas definiiciju nezinot, kaapeec tieshi tev tajaa briidii ir tik akuuti svariigi to saprast ir gruuti. Nee, protams, vajadzeetu speciaalistam prast to no tevis izmaaniit bez tik uzkriitoshi banaalas prasiishanas, ja taada banaala prasiishana tevi aciimredzami kaitina. Tas gan.
[User Picture]
From:[info]spike
Date:17. Marts 2010 - 11:02
(Link)
tā arī nesapratu kādi tad tev iespaidi labi vai slikti tajā visā procesā ?
Man liekas,ka man arī vajadzētu pie tāda aizstaigāt.
[User Picture]
From:[info]f
Date:17. Marts 2010 - 11:09
(Link)
es nesaņēmu atbildi uz skaidri noformulētu jautājumu, tā vietā saņēmu debīlu pretjautājumu (divus) - kā Tev šķiet, kāds man radās iespaids?
[User Picture]
From:[info]spike
Date:17. Marts 2010 - 11:33
(Link)
Skaidrs, tad atbildes, tur nav lemts saņemt :(
[User Picture]
From:[info]f
Date:17. Marts 2010 - 11:41
(Link)
tikai par to, kad nākamā tikšanās reize un cik un kur samaksāt :)
[User Picture]
From:[info]mena
Date:18. Marts 2010 - 15:57
(Link)
mhm, es gāju uz grupu terapiju, un kad mēģināju uzdot jautājumus, un izcēlos no grupas, mani nolika pie vietas, ar frāzi, ka intelektuāli jautājumi ir aizsardzības mehānisms, un labāk lai es neko nejautāju. Man radās iespaids, ka ar saviem jautājumiem dzenu viņas (veselas divas!!) strupceļā, un viņām ir bail.
Vīram psiholoģe pirmajās divās nodarbībās caur puķēm un nemaz ne caur puķēm pateica, ka viņš ir traks, nenormāls, slims, bet trešajā un certutāja uz viņu apvainojās un dusmojās. Rodas jautājums, vai labs ārsts dusmojas (labi, varbūt dusmojas) un apvainojas!! uz nenormālu un slimu cilvēku??
Es domāju, ka visādi psiho- var palīdzēt, bet, teiskim manā gadījumā tai būtu jābut ļoti autoratīvai (manās acīs) personai, un ar šitādiem pretjautājumiem tā netiktu tik viegli cauri, noteikti!! Pie kam, man liekas, man būtu vieglāk (un arī bīstamāk) strādāt ar vīrieti...
[User Picture]
From:[info]f
Date:18. Marts 2010 - 17:04
(Link)
īsāk sakot - tās psihtantes un onkuļi nav tādiem cilvēkiem, kā Tu un es. un Tavs vīrs :)

> Go to Top
Sviesta Ciba