ezis_migaa ([info]ezis_migaa) rakstīja,
@ 2010-01-20 23:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Atpakaļ Porto!
[iesācies šīs zemes izbaudīšanas un darbu kārtošana spēdējais mēnesis. vakar un šodien saule manā logā karsē.]

iejūtamies Spīlberga komandas lomās
Visi neprofesionāļi, mani izvirzīja par vismazāk neprofesionālu no neprofesionāļu mazā bariņa. Nu jau otro dienu darbojos: lenķu meklēšana, gaismu novērtēšana, zoom vairāk vai mazāk, baltās krāsas balanss, mikrofonu saslēgšana un skaņu pārbaudīšana, vadu attīšana un statīvu montēšana, beigus beigās arī pogu saspiešana. Mūsu komandā to dēvē par operātora darbu. Šodien mums - operātorei, scenāristei un grimma māksliniecei - piebiedrojās aktieris: pusgarā mētelī ar šalli un retro sajūtas platmali. Pēcpusdienā iepirkšanās ielas (rua st. Catarina) garāmgājēji šķībi noskatījās, bet daļa arī ielenca filmēšanas placi, vērodama mūsu neprofesionālo profesionālā paskata darbošanos.
Uzjautrinošs nogurums. Bet darbu vēl daudz šajā lauciņā.
 
rinda
SASUP - viena baismulīga vieta iekš Porto. Jo izvairīties nevar, ja kojās dzīvot gribas, bet arī izturēt nav viegli: portugāļu lēnīgums, flegmatisms, neattapība un pohujisms - viss vienā kompletkā, izteikti un vienuviet, proti, nelielajā universitātes saimnieciskās daļas lietu kārtošanas ēkā. Trepes ir platas un garas; ikreiz ērtio noder sēdēšanai, gaidot savu rindas kārtas numuriņu divu stundu neciešamā garumā.

trepēs latvieši runā
Pēc mikroviļņu krāsns darbības apgūšanas laimīgi (ar vakariņu šķīvi rokās) devos uz istabiņu, kad trepēs kāds vaicā: "Alexa, tā esi tu?" Latviski! Nu jau trīs dienas ar Laini esam kaimiņienes. Šīvakara sarunas garas. Laimīgā meitēn' - viņai būs siltais pavasaris iekš skaistās dievnvidzemes :)


p.s. Mājās bija jauki. Netiku un neuzspēju visu iecerēto; pie jūras būs jābrauc februārī. Toties sirdij tīkami: *paldies Dievam *prieks par Pranku ģimeni *divi jauki galda spēļu vakari (pa vienam katrā no manām pilsētām)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?