peedeejaa_elpa ([info]peedeejaa_elpa) rakstīja,
;)
Nezinu, kā ir UK, un nepiš, jo, pirmkārt, mums ir mūsu Satversme, kas par vēlēšanām un to principiem izsakās gana skaidri, un otrkārt, nu no tiem pajoļiem pēdējā laikā man neko negribētos mācīties (400 miloni nedēļā jau drīzumā tiks NHS, pareizi saprotu?)
Ilustrēju uz pirkstiem.
Pieņemam, ka ir 10 000 nobalsojušo. Logu datu bāzē nav. Bet ir... 20 000 balsu. Uzbrukums, sabotāža, kļūda, pofig. Ko iesākt? No kurienes radušās? Kuras ir liekās? Vai vispār var pateikt, kuras ir liekās? Ja arī var, vai tik un tā ir pietiekama pārliecība, lai varētu deklarēt, ka ar vēlēšanām viss ok un rezultāti droši?
Fiziskās vēlēšanās ir komisijas apzīmogotas stingrās uzskaites aploksnes. Ja arī kādā iecirknī pēkšņi atklātos, ka ir iemests par 1 aploksni vairāk, kā izsniegts, tad anulējama būtu tikai daļa rezultātu. Pēc saraksta var aicināt nobalsot vēlreiz; var pieņemt citus lēmumus. Pie kam, pie mums nenotiek kā KFF (Krievijas Fašistiskajā Federācijā), kur vnk samet urnā pakas ar biļeteniem. Grāmatiņa lasīta, komisijā sēdēts.
Iespējams, ka kaut daļēji var risināt problēmu ar blockķēdi, bet tas tik un tā rada jautājumus par to, vai visi dati, kas ieies sistēmā, būs verificējami kā tādi, kam ir korekta izcelsme, bet saturs nesasaistāms ar konkrētu vēlētāju.
Iedomājies, ja pie varas tiek kāda radikālāka partija. Ar slēgtas valdības sēdes lēmumu vispirms pasludinām tālāko par Valsts noslēpumu, pēc tam izprasām informāciju, kurš balsoja par kādu citu. Fantastiski, bļeģ.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?