Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
Es esmu saskāries ar tieši šo lietu.

Un es pilnībā piekrītu, ka eveselība neizskatās derīga. Es tikai gribēju piezīmēt, ka pat komerciālās sistēmās, kuras tirgo par lielu naudu uzņēmumiem, lietojamība nebūt ne vienmēr ir pat uz pusi tik laba, kā mēs domātu, ka vajag būt.

Bet eveselība, domāju, cieš, starp citām lietām, arī no design by committee.

Jo vairāk cilvēku dizaina lēmuma pieņemšanā, jo vizuāli un lietojamības ziņā parasti sūdīgāks rezultāts.

Ar eveselību, es domāju, ir tāpat bijis. Neko par to nezinu, bet esmu gluži pārliecināts, ka bija aptuveni tā (jo tas ir tik tipiski valsts iestādēm):

- bija ministrijā noteikti kāds departaments vai projekta grupa, kas ar to eveselību nodarbojās.

- tad viņiem pa augšu no teikti bija "darba grupa", kurā bija n-tie pārstāvji no n tās pašas ministrijas iestādēm un sazin kurienes. iespējams arī kādi farmācijas/ārstu pārstāvji, bet hvz.

Darba grupās parasti ir 1-2 cilvēki, kuri dara darbu, un pārējie, kuriem tās ir ar viņu tiešo darbu nesaistītas lietas, un viņi šais darba grupās izklaidējas/garlaikojas. Toties VISIEM, pilnīgi VISIEM ir PILNĪGI skaidrs, kā tam jāizskatās. I mean -- ne par vienu citu sistēmas aspektu cilvēki tipsiki nejēdz neko. Bet par to, kā tam jāizskatās, katram būs SAVS viedoklis.

Kurš tipiski neņems vērā pārējo sistēmas daļu, jo tad par to domājot ir jāiedziļinās. Ko reti kurš darba grupā ir gatavs (nav tiešie darba pienākumi).

Etc.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?