Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
Re: lūk!
Par paradīzi nerunāsim, es ES institūcijā nesēžu. bet tas, ka ES ir centusies darīt diezgan daudz ko ne tikai brīvai darbaspēka kustībai, bet arī strādājošo tiesību uzlabošanai, gan šķiet nepārprotami.

Tikai tā kā ES tomēr nav federāla valsts, tad tās direktīvas ne vienmēr tiek pilnībā enforcētas.

Piemēram, skat. Kornela universitātes 2015. gada pētījumu par to, kā tiek izpildīta ES regula par maksimālo darba laiku, minimālajiem pārtraukumiem un atvaļinājumiem (The European Working Time Directive (EWTD) 2003/88/EC guarantees maximum weekly working hours
and minimum periods of rest and annual paid leave to all workers in the European Union. One of its main features is a maximum average working week of 48 hours (including overtime) as part of the provisions laying
down minimum safety and health requirements for the organisation of working time).

Viena no 5 valstīm, kas atteikusies to pildīt vispār, ir Lielbritānija.

Man nebija laika pārbaudīt -- var jau būt, ka UK vietējie likumi pārsniedz ES regulas piedāvātās normas un līdz ar to nav aktuāli. Šaubos, bet var pārbaudīt.

Taču esmu diezgan drošs, ka lielu daļu šita saviem pavalstniekiem sagādā kāreiz nacionālās valdības, kurām ES ir ideāls bubulis, ar kuru piesegties, jo ir tālu, un reti kāds iedziļinās, ko tad ES īsti ir prasījusi, vai vispār ir prasījusi un kā tas lokāli ticis interpretēts.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?