krishjaanis ([info]krishjaanis) rakstīja,
Mani neinteresē PSRS medicīna un PSRS sistēma vispār, it sevišķi attiecībā uz Latviju, jo Latvija bija vardarbīgi okupēta. Jā, cilvēk, 45 gadi sunim zem astes, neko darīt, cita valsts, cita ekonomikas struktūra, cita politika (ne-politika), turklāt okupācijas apstākļos, piedod, tas nav nopietni ņemams vērā. Lielākā daļa LV problēmu izriet tieši no tā, ka cilvēki no vienas puses gribēja neatkarību, bet no otras puses turpināja domāt PSRS (t.i. okupācijas laika) kategorijās, proti, brīžiem rodas iespaids, ka vairums no tiem, kas balsoja par neatkarību, gluži vienkārši gribēja nedaudz neatkarīgāku LPSR. Tas nav pieņemami, un par to viņiem arī Dieva sods, kā tas atspoguļojas valsts situācijā.


Kādus datus tu gribi? Vai tad tu nezini, kā LV notiek lietas? Latvieši (atkal PSRS ietekmes dēļ) ir meistari līdzekļu izsaimniekošanā, izshēmošanā un neefektīvā tērēšanā (un neefektīvā darbā). Un zini kāpēc? - tāpēc, ka PSRS naudai reāli nebija vērtības, "naudas", nopelnītas naudas normālā izpratnē vienkārši nebija, nauda "vienkārši uzradās" (līdzīgi kā šodien ar ES fondiem, situācija jau daudz nav mainījusies), tāpēc arī attieksme, tērējot naudu, attiecīga un bezgalīgi nejēdzīga.

Tu varētu iebilst, ka vienkārši jākontrolē šī trīskāršotā budžeta plūsma. Ko tas nozīmē praksē? - vēl vairāk birokrātijas un kontrolieru kontrolieru. Atjēdzies, tas neko nedod, varbūt pēc gadiem 50, kad būs cita paaudze (ja vispār būs), bet ne patlaban ar visu psihiski slimo bekgraundu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?