aai ([info]aai) rakstīja,
Nu, es par tiem 50% vai 70% nemācēšu spriest, bet es vairāk par tiem 15% "piesējos", jo izklausījās, ka saki, ka problēma ir vecie vs jaunie, vai pilsētas vs lauki, kad, ja mums būtu pietiekams skaits vakcīnu, tad varētu daudz vairāk un plašāk vakcinēt, ne tikai seniorus un citas riska grupas. Ja tā būtu bijis, domāju, ka mēs būtu pie tiem 30%, kas ir citu Eiropas valstu cipari tagad. Es skatos šeit:
https://www.statista.com/statistics/1196071/covid-19-vaccination-rate-in-europe-by-country/

Ja par tiem 70%, tad es personīgi (kā līdzeklis tā sasniegšanai) esmu par to, ka parādās noteikumi, kas ierobežo nevakcinēto personu socializēšanās iespējas. OK, varbūt drakoniski un viņu tiesību ierobežojoši, un izklausās pēc Big Brother, bet man šķiet OK, ja parādītos "bārā/restorānā apkalpo tikai vakcinētos" vai tmldz. Covid tomēr nav gripa, ko izslimojot nav nekādu jūtamu seku. Cik lasu, no kovidnieka ir un būs sekas, pat ja ir izdevies vieglā formā pārslimot. Ja tā - tad ir tiesības sabiedrībai lemt, ka nevakcinētie tiek ierobežoti - lai pasūta aliņu uz mājām no barbora.lv vai picu no Wolt.

Lai arī pats taisos vakcinēties, man ir mazliet parādījušās šaubas 2 iemeslu pēc: viens ir tas, ka ir pētījumi par t.s. "spike protein" iespējamo negatīvo efektu: https://scitechdaily.com/covid-19-is-a-vascular-disease-coronavirus-spike-protein-attacks-vascular-system-on-a-cellular-level/

Otrs - tā atziņa, ka vakcinācija pandēmijas vidū var nozīmēt to, ka vīruss sāk "mutēt" vēl vairāk un būs vēl lielākas ziepes. Ja ir interese, noskaties šo: https://www.youtube.com/watch?v=BNyAovuUxro taču šis jau ir sistēmisks jautājums, nevis par manu personisko izvēli.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?