wild thing ([info]evy) rakstīja,
@ 2013-02-16 02:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

peedeejaa mainja pirms 3 briivdienaam. aamen!
jau pilniigs autopilots iesleedzies. viesniica pilna liidz malaam, un tas noziimee, ka man ir vairaak briiva laika.

taa, piemeeram, salasiijos cibaa visaadas interesantas teemas. skatos, religjija dikti populaars topiks. i par akmenjnomeetaashanu islaamaa (nee, kamieljos nav aktuaali vairs, te cilveeks dikti moderns paliek) un bazniicaas ieshanaam / neieshanaam, i kristiishanos, un to, kam kas tic un vai vispaar tic. teema dikti interesanta un ir bezgaliigi apspriezhama, un taa arii neviens nenonaaks ne pie kaada kopsauceeja vai galeejaa viedoklja.


kristiita neesmu, mamma un teetis bazniicaa bijushi kaadas paaris reizes (nekad kopaa kaa gjimene bazniicaa neesam gaajushi spredikji klausiities. kaut kaadas kaazas neskaitaas), kaut abi tika kristiiti savulaik. mamma Dieva vaardu pat sadziiviskaas situaacijaas nepiesauc. absoluuti nereligjioza gjimene, bez nevienas Dieva vai Jeezus bildes maajaas. Mammai tikai viena dikti veca un antikvaara biibele plauktaa staav, jo tur paaudzees pirmajaa lapaa dzimshanas dienas un laiki senchiem sarakstiiti. liidz pat manai un mana braalja dzimshanas dienai. nez, vai mamma arii braalja meitas dziemeni tur ierakstiijusi, labi ka atcereejos, jaauzjautaa.

Siika buudama, tiku vesta uz bazniicu (nelielu baptistu draudzi Juurmalaa, kas iekaartota dziivojamaas privaatmaajas vienaa daljaa), jo vecmamma sveeti tic. bet bazniicgaajieni man bija tikai vasaraas, kad dziivojaamies pa juurmalu pie vecmammas. ko atceros no shiem bazniicgaajieniem - man nepatika dziedaat dziesmas, jo melodijas nezinaaju (kaut dziedaat vispaar in general man dikti patika), biibeles man patika deelj smukajiem aadas vaacinjiem, mazajiem burtinjiem un plaanajaam ziida lapaam, nepatika, ka jaamaacaas tevreize (es vaardu buutiibu nespeeju saprast tajaa vecumaa, liidz ar to teksts galvaa netureejaas), vienmeer pa logu skatiijos uz daarzu, jo blakusseeta piedereeja manam onkolim un vinjam tur shuupuljtiikls aabelees bija iekarinaats, un man vienmeer dikti gribeejaas, lai aatraak taa bazniica beidzas, lai varam pie onkolja iet un shuupuljtiklaa guleet un ar krievu vasarniekiem (maskavieshiem) draudzeeties, jo tie vienmeer ar kaut ko garshiigu pacienaaja.


upd. paldies vecmammai iisteniibaa, ka nekad to religjiju man taa iisti neuzspieda. gribeejaas jau vinjai, lai kristos un bazniicaa sveetdienaas eju, bet nekad neuzspieda, nekad nelika biibeli maaciities, nekad nebazuuneeja Dieva vaardu uz visaam puseem. jaa, starp citu, jebkaada veida kaartis juurmalas maajaas (pie vecmammas) bija tabu. mees ar braaleeniem un maasiicaam gaajaam uz pludmali "durakus" speeleet.

veelaak, ap kaadiem 12-13 gadiem uznaaca veeleeshanaas katoljos iestaaties, jo kaiminju draudzene gaaja [kaa nu vinjas tur pareizi sauc] iesveetiibaas un staastiija, ku forshi tur, visaadi forshi jaunieshi iet un taa. vienvaardsakot - neba nu to katolicismu man vajadzeeja. tak tusinju! (tas pats bij ar pionieriem - tik ljoti gribeejaas, jo vasaraas taas forshaas nometnes un tusinjsh!) bet mamma man neljaava katoljos kristiities.

tad, ap kaadiem jau briedushaakiem tiinja gadiem maasiica gandriiz pierunaaja baptistos kristiities, jo tak vecmamma tomeer gribeeja, lai kristamies. taa mees tur kameer spriedaam, kad un kaa un cikos, un kameer es pa riigu bet maasiica pa juurmalu, njeema vinja un bez manis nokristiijaas. tad ar' es ar roku atmetu.

pirms chetriem gadiem, kad draudzenei bebuks piedzima un nu baigi kristiis katoljos un man tak jaabuut krustmaatei, atkal gandriiz pierunaajos pati nokristiities tais pashos katoljos. labi, ka maaciitaajs iebilda un lika iet saakumaa kaut kaadaas maaciibaas, kuraam man vispaar toreiz nebija ne laika, ne veelmes.

un taa vinja [taa pati userinfoevy ] veel shobaltdien' bez religjijas apkaart staigaa un viss ir kaartiibaa, visi citi veseli, neviens no taa neciesh, arii gabals nevienam nav atkritis.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?