Jautājums tiesībsarga amata kandidātiem

Ja tev būtu iespēja uzdot jautājumu tiesībsarga amata kandidāntam (Juris Jansons, Anita Kovaļevska), ko tu viņam pajautātu, t.sk., par cilvēktiesībām vispār?

Comments

Ja godīgi, arī es pats neesmu pārliecināts. Tb jo vairāk domāju, jo vairāk saprotu, cik maz tomēr saprotu. Tāpēc dažkārt pat mazliet apskaužu tos, kam viss skaidrs - viegli dzīvot.

Laimes lāča kā glābiņa garanta biroja likvidēšanu man neuzticēs vis. :( Tb nāksies pāris traumatologus no darba drīzāk atlaist, lai meklē laimi aizjūrā. Bet cilvēktiesības gan vajadzētu nolikt plauktiņā kā aukstā kara palieku - pie citiem XX gs. vidus atribūtiem. Ja likumdošana sakārtota un valsts tiesiska, neko tādu atsevišķi izdalīt nav nepieciešams. Tak arī tas nav iespējams, jo pārāk daudzi ļaudis savas dzīves jēgu saskata vēlmē "piespiest pārējos iemīlēt Raini".

Tā kā viss būs labi. Kā līdz šim. Varbūt pat 10 ombudus ar laiku iecels, kad budžets atlaus - jo vairāk ombudu, jo labāka dzīve.
Vismaz godīgi atzīsties, ka tev nav sajēgas par atšķirību starp argumentāciju un epistemoloģiju - šāds godīgums ir salīdzinoši rets.

Es nekur neteicu, ka man viss ir skaidrs, tāpēc nešuj nu bumbas (argumentācijas teorijā to sauc par straw man - "salmu vīru", kuru uzkonstruē lai pēc tam ar kritikas palīdzību saplosītu gabalos).

"Ja likumdošana sakārtota un valsts tiesiska, neko tādu atsevišķi izdalīt nav nepieciešams" - kurš nu būtu apsūdzējis oponentu utopiskā domāšanā. Interesanti, kurš tad tev to visu tā ņems un ieviesīs? Puškins, vai?

Tur jau tā lieta, ka neviens Raini mīlēt nespiež (vēl viens straw man), bet ka mīlēt vai nemīlēt ir katra paša izvēle. Bet izvēle, kā mēs zinām, mēdz būt gan saprātīga, gan nesaprātīga. Ar varu nevienu saprātīgu nepadarīsi, savu stulbumu katrs ārstē pats. Bet, lai vispār sāktu ārstēt, vajag kādu neapšaubāmu autoritāti, kas nosaka diagnozi (ja nebūs autoritātes, tad neviens ij neklausīsies). Un tas arī ir tiesībsarga uzdevums - un nav viņa rīcībā citu instrumentu, kā paša cieta pārliecība, kas balstās uz izpratnes par taisnīgumu, kā arī autoritāte un talants savu pārliecību nenogurstoši atkārtot. Ideālisms tīrā veidā. Donkihotisms.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba