Tā LTV ļaušana krieviem runāt krieviski, jo latviski ir 'grūti', ir kaut kāds pizģ... Un Ušakovs joprojām tirgojas ar vārdu 'okupāciju'. Un es piekrītu Kreitusei - balsojums par pensiju samazināšanu par 10%(Vienotība+ZZS+TBLNN/VL), kuru pēc tam atcēla Satversmes tiesa kā nelikumīgu, ir līdzvērtīgs šlesera neizdošanai (ZZS+SC+LPP/LC).

Comments

Tur ir viens pret vienu: spiest krievus runāt latviski nozīmē demonstrēt varu, attiecīgi, krieviem nepakļauties šīm prasībām nozīmē demonstrēt savu varu.
Nemaz ne tik sen bija otrādi :)
+1
"20 gadus krieviski runājošās minoritātes tika uzskatītas par kkādu mēri un programma, kas būtu vērsta arī uz viņiem, netika piedāvāta ne no vienas latviski runājošās partijas. missed our chance un tagad varam dīlot ar sekām."
"Vēlreiz - neviens nestrīdās, ka cilvēkiem ir tiesības darīt tā, kā viņiem ir vieglāk. Vinekārši es šajā visā saskatu vairāk attieksmes demonstrēšanu - mēs vinnējām, tāpēc mēs ar jums tagad runāsim krieviski - nekā kaut ko citu. Nezinu, varbūt ka es totāli kļūdos, bet tāda versija arī ir iespējama.

Anyway, tas, ka jauna Latvijas pilsone nespēj vai negrib noformulēt savas domas valsts valodā parāda, kāda ir viņas attieksme pret šīs valsts titulnāciju."
Es domāju, ka lielākoties spēj, bet tā ir; proti, a nafig man mocīties...
šādi gadījumi ir bijuši arī pirms vēlēšanām pavisam parastās dienās pavisam citu tēmu sakarā. Jo ir reizes, kad krieviski runājošiem cilvēkiem IR vieglāk izteikties krieviski. un, iespējams, ir reizes, kad krieviski runājošie cilvēki principā izvēlās neizteikties latviski, jo tāda ir viņu attieksme.

šajā situācijā man vairāk interesē, ko tieši ir darījusi valsts titulnācija, lai lielai sabiedrības daļai nebūtu šāda attieksme? Un to es jautāju tamdēļ, ka diemžēl pārāk daudzos gadījumos man ir radies iespaids, ka pēc neatkarības atgūšanas, Latvijā dzīvojošie krievi (arī tie, kas ir dzimuši te, nevis iebraukuši) ir izmantoti kā objekti, uz kuriem izgāzt savas sakrātās dusmas, aizvainojumu, atriebības kāri, demonizēti, lai varētu pretnostatīt pret "labajiem mums" priekšvēlēšanu cīņās u.t.t. un pēc pazemojumiem vēl pieprasīt, lai tiktu mīlēta, cienīta un izjusta lojalitāte pret šo valsti. vai nav gribēts par daudz? Jeb kā thel norādīja, nebūt ne tik sen mēs bijām mainītās pozīcijās...
Es par tiem balsojumiem īsti nepiekrītu. Tā lieto tomēr bija mazliet savādāka. Tad kad pieņēma lēmumu par pensiju samazināšanu, tad reāli svila pakaļa un nauda valsts kasē varēja mēneša laikā vienkārši izbeigties (palabojiet, ja kļūdos). Un visa epopeja ar Satversmes tiesu arī bija diezgan jocīga. Bet Šlosera gadījumā runa bija par principiem. Tāpēc es Kreitusei nevienā acī nepiekrītu. Bet tagad jau visu gudri, kad ugunsgrēks ir nodzēsts.
Bet korķus man tur šodien izsita Titavs. Man arī nav skaidrs, kāpēc viņš tur tiek aicināts. Tad jau uzreiz varēja saukt Bendiku vai vēl kādu no tiem verbālo sūdu metējiem.
Vēl lielāks pizģ... bija starpkaru periodā, kad no Saeimas tribīnes runāja ne tikai krieviski, bet arī vācu mēlē! Šausmas pārņem redzot, ka tā valsts stūrē 1918. gada Republikas modeļa virzienā.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba