Londonas nemieri jeb urlu sacelšanās...

Problēma ir tā, ka neba baltās apkakles un biroju klerki ir tie, kas šajos nemieros ciešs, bet gan laupa jau un dedzina vienkāršo londoniešu veikaliņus. Tipa vienas ģimenes sakņu veikaliņu ņem un nodedzina. Šodien bija, rīt nav. Labi, ne sakņu, bet TV/IT veikaliņu. Neviens jau nav ielauzies National Gallery un paziņojis, ka van Gogs ir miris, un lai dzīvo avangards. Vai Birmingemas pilī un paziņojis - priņča sieva joprojām ir nevainīga, taču gaidībās. Nekas tāds... Sit vienkāršo pilsoni seru A vai madamu B, kas mēģina nevis būt algotnis, bet kādu peniju pats sadabūt, kaut ko tirgojot vai spekulējot. A bet turka Abdulaba vai mora onkuļa Toma atvasei otrajā pasaulē piekāst - UK pārāk maz viņam nahaļavu dalot labumus. Jā, varbūt tā ir viņa vectēva sāpe, kas varējis vien vietējam Džonam kurpes spodrināt, bet kura mazdēls tagad hipodromā sermuli dzenā. Varbūt jā, varbūt nē.

Bet "rietumnieks" ir samaitāts ar domāšanu - lai vienkārši visus šos urļikus pieliktu pie... labi, ne pie sienas, bet pie katorgas darbiem, sāk "filozofēt" (šī vārda vulgārajā nozīmē), jautāt - a vot kāpēc vispār kaut kas tāds notiek. A tāpēc, ka neviens no viņiem strādāt negrib... (Nabaga Maks Vēbers ar protestantismu un kapitālisma garu kapā otrādi apgriežas). Kāpēc gan lai gribētu, ja redz, ka vietējais baltais Viljams jau piedzimst ar visām fīčām un upgrade'iem, vai arī kāds cits mājās ķimerējas pie kompja tik ilgi, kamēr, paralēli porņiku lūrēšanai, uzķimerē programmiņu vai portāliņu, kas pāris mēnešos miljonus nokāš. Un, lūk, jums feisbuks, maispeis, jūtūbs utt. Protams, šiem nemierniekiem gribas te un tūlīt un visus labumus... Tāpēc arī ziņās saka, ka neba kāds par kaut kādu abstraktu ideju cīnās, bet vienkārši - LCD teļļuku gribās un ir radusies iespēja to paņemt. Var jau būt, ka cēlonis tajos sasodītajos postmodernistos, kas visas robežas nogrāvuši, vai tajos, kas to nemitīgo plurālismu un toleranci sludinājuši, un vispār - tā tiem britiem vajag, jo cik gan cilvēku viņi savās kolonijās nav nobendējuši. Bet varbūt tie ir vienkārši vietējie urlas - neizglītoti, nepieklājīgi, brutāli cilvēkbērni, kuru vecāki ir bijuši tieši tādi paši...

Nu vot pakaļā visiem tiem britiem tas turku/āfrikas asais čilli tagad kož...

P.S. Ziņās saka, ka cietis arī latviešu veikals.

Comments

1. ir riktīgi rasistiski VISUS iebraucējus pielīdzināt deportējamiem urļikiem un defaultā paredzēt, ka visi baltie vietējie ir dimanta oliņas. Dzīve mēdz būt ievērojami krāšņāka par balts-melns dalījumu, tu būtu pārsteigts, cik dauzd krāsaino ir absolūti parasti, normāli, IKP ceļoši pilsoņi un pretī - cik daudz baltu jauniešu ir bomži pēc personīgas izvēles un gribēšanas

2. britiem čilli dirsā nekoda, kad varēja to rīt ekzōtiskās salās, sveši resursi nesmird, vai ne? Nebūtu aizjūrā līdis savu varenumu stirpināt, nebūtu bijis tik daudz pavalstnieku, kuri varētu salā saieceļot.

mani ļoti mulsina un skumdina šitā attieksme 100% visu vainu uzgrūzt tiem, kuri jau tā acīmredzami cieš (un te es nedomāju martīra nozīmē). Geji paši vainīgi, ka dabū sūdus ģīmī, kad iziet ielās, sievietes pašas vainīgas, kad tiek apceltas, nav ko līst vīriešu darbos, maznodrošinātie paši vainīgi, krāsainie paši vainīgi etc. Ar grautiņiem viss skaidrs - noķert vainīgos pie rokas un tiesāt pēc likuma, tiesiskumu neviens vēl nav atcēlis, tāpat kā īpašuma apdrošināšanu u.tml. Bet līdz tam nevis aicināt ķert un tiesāt huligānus, bet gan, pamatojoties uz konservatīvajos medijos redzamajiem materiāliem, ka visi 'vainīgie' ir krāsainie, secināt, ka visi krāsainie (komonvelsas valstu pilsoņi, imigranti, viņu pēcteči 3 paaudzē - pilsoņi) būtu deportējami vai vēl sūrāk apstrādājami ir vnk rasistiski.
Man gan liekas, ka Eslijs te runā pietiekami vispārīgi par "urlām", kādu arī mums netrūkst, tikai pie mums viņi netaisa masu grautiņus, bet gan dauzās pa rajonu un dažkārt pavīd "Kriminal-inform". Tas, kas vieno urlas visās pasaules malās ir vēlme dabūt visus labumus šeit un tagad, jo, redz, citiem ir un tāpēc viņiem arī pienākas. Var, protams, arī mēģināt izspekulēt cik taisnīgi tie citi ir labumus ieguvuši - dažam tagadējam miljonāram vectētiņs varbūt arī bija kolonizators vai apspiedējs - taču lielākais vairums middle-class pilsoņu savu labklājību ir akumulējuši godīgi strādājot (neatkarīgi no ādas krāsas un izcelsmes, kā tu to piezīmēji).

Manuprāt, ir kļūdaini padarīt sabiedrībna pilnīgi atbildīgu par konkrētu indivīdu lēmumiem. Pirmkārt, tādēļ, ka neviena sabiedrība nav tik ideāli sabalansēta, lai radītu tikai un vienīgi tikumīgus pilsoņus. Otrkārt, katrs ir atbildīgs par savu individuālo izvēli un ir nezin cik gadījumu, kad cilvēks pārvar sociālās vides ierobežojumus un realizē sevi.
man šķiet, ka, ja cilvēks izdara noziegumu, tad viņu policija ķer un tiesā. Bet jums kaut kā neliekas aizdomīgi, ka pēkšņi ne no šā ne no tā daudz daudz daudz daudz cilvēku vairākās pilsētās masveidā noziedas? Vai nu viņi ir superlabi organizēti un tiesiskai valstij pienācis dooms day, vai arī tajā karaļvalstī kkas ir sapuvis..

klik
klik

garāmgājējs pa manam prātām ir labi noformulējis visas šīs varkas kodolu.
Es tiešām nebiju domājis visus krāsainos norakstīt kā zemāku šķiru un noziedzniekus. Nebūt nē. Tāpēc jau teicu par tiem urlām. Atbrauc, piemēram, uz Vecmilgrāvi un apskaties. Vai arī tie, kas demolēja 13.janvārī? Var jau būt, ka katrā no mums ir kāda maza balstiņa, kas, ieraugot izdemolētu veikalu, aicina tajā iekšā un saka gluži kā reklāmā (!!!): Tas televizors šodien var būt jau Tavs! Un galvā pavīd doma- policija mani nenoķers. Iespējams, ka ir šāda Sirēnu saldā balss. Taču tik pat labi var ieskanēties t.s. Kanta balss, kas ir izbrīnīta par morālo likumi sevī, ieraugot zemē nokritušu maciņu ar naudu un meklējot tā īpašnieku.
Neesmu rasists, bet abalstu Londonas lēmumu pieņemt stingrākus mērus maradieru izķeršanā. Un nevar arī noliegt, ka nemieri ir izcēlušies trūcīgo rajonā, kurā daudziem trūkst arī elementārās izglītības.
Tā "mēru pieņemšana" baisi slidena - Tripolē arī pieņēma mērus, tak "pasaule" paziņoja, ka šādi urlas dzenāt nedrīkst un nosvieda urlām ieroču kravu. ;(

P.S.
Man aizdomas, ka Londonā un Birmingemā dumpinieku vidū ir gana liels eiropeīdās rases pārstāvju procents, tb latviešu sabiedrībā vērojamā tendence pie jebkurām sociālās neapmierinātības izpausmēm runāt par krāsaino liekēžu bandām, šķiet nedaudz primitīva.
Piekrītu par Tripoli.
Godīgi sakot, neapgalvoju, ka tur tiešām ir krāsainie, bet LV masu mediju telpā tas pilnīgi organiski tika sasaistīts: nemieri, tātad vainīgi imigranti.
Guardian video ir vienkārši spot on.
Jā, gluži tā arī biju domājis: šādi nemiernieki var pēkšņi iznirt no sabiedrības pelēkā skata un sākt demolēt veikalus Purvciemā, Vecmilgrāvī vai Zolitūdē...
Neskaidri sanācis noformulēt, ko esi domājis. Obskūri aicinājumi "visus šos urļikus" salikt katorgā, manuprāt, tas visai veikmīgi apiet to pašu krēslas zonu, no kuras tie tik "pēkšņi" iznirst.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba