|
[May. 6th, 2020|01:03 pm] |
jautājums kulinārajā blogā: kādas ir jūsu iecienītās vistas karija receptes? Internāti, protams, ir pilni ar padomiņiem. Un garšvielas man arī mājās ir iekrājušās. Laiks sākt izmantot. Tencinu jau iepriekš. |
|
|
Comments: |
Nezinu vai tā ir īsti karija recepte, taču sestdien darīju tā: Rupji saberzu ķimenes, kuminu un koriandra sēklas 7:1:2. Broilera šķinķīšus bez ādām un kauliem ieliku bļodā, mazliet pāri eļļas, izspiedu vienu laimu, karoti medus, karoti sinepju un mazliet mello piparu uzberzu, mazliet saldās paprikas pulvera un tuč tuč kurkumas. Bagātīgi pārkaisa ar visādām kaltētām zaļām berztām lapiņām - nu visu kas zaļš - timiāni rozmarīni estragoni raudenes lauri baziliki kinzas. Kārtīgi samaisa lai visa gaļa sasmērējas. Iztur trīs stundas.
Tad kārto uz cepešpannas. Es liku blīvi samērā. Tad pakaisa sāli pa virsu un vēlreiz tā kārtīgi to ķimeņu maisījumu. Pārsedz ar sudrabiņu un liek uzkarsētā krāsnī. Ņem vērā, ka notecēs daudz buljona. Nu un beigās noņem foliju, uzkaisa vēl tos zaļumus, uzpagriež karstu vējiņu no augšas un drusku apgrauzdē no virsas.
Buljonu lieto siltajai mērcei vai zupai, visu - ar svaigu dārzeņu-zaļumu salātiem.
Jā, un svarīgi ir nepārsutināt, nepārcept. Būtiski noķert to brīdi, kad nav nekur sārtums iekšā, toties sanāk izcili mīksta un aromātiska gaļa. Gandrīz šašliks, tikai pannā. Un par gandrīz karija marinādē
Paldies! Šis ir inspirējoši, kā teiktu margo
Karijus nemāku, māku vistu cidonijās. Pati izdomāju, lūk, ņem vistas šķiņakus bez ādas, ar ādu, viss vienalga, var bez kauliem, kā jūzerim Starro, apsāla, piespiež ķiploku, aplej ar cidoniju sīrupu. Nu ja ir kādas vismīļākās garšvielas, piesper klāt. Var citronu, ja grib skābāku. Notur nedaudz un bāž krāsnī, pīlē vai stikla terīnē, var pārsegt foliju. Cep, kamēr pietiekami brūns, vai kā nu patīk. Man šito visi ēd uz Atkārtot, viesībās izēd visu. Saka, ka garšīgi. Vislabākais, ka vienkārši, un nevar sabojāt.
Oho! Tu nāc kā saukta, man tieši ir iekrājušies cidoniju sīrupi. Tu taču vari iet par mišelin zvaigžņu šova vadītāju!
Mēdzu glazēt cepešus ar smilšērkšķu izspaidu + ābolu biezeņželeju. Nu vispār debešķīga garša! | |