kora dziesma, airu laiva, džezs un viskijs - [entries|archive|friends|userinfo]
ernuerna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 6th, 2020|01:03 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]starro
Date:May 6th, 2020 - 07:19 pm
(Link)
Nezinu vai tā ir īsti karija recepte, taču sestdien darīju tā:
Rupji saberzu ķimenes, kuminu un koriandra sēklas 7:1:2.
Broilera šķinķīšus bez ādām un kauliem ieliku bļodā, mazliet pāri eļļas, izspiedu vienu laimu, karoti medus, karoti sinepju un mazliet mello piparu uzberzu, mazliet saldās paprikas pulvera un tuč tuč kurkumas. Bagātīgi pārkaisa ar visādām kaltētām zaļām berztām lapiņām - nu visu kas zaļš - timiāni rozmarīni estragoni raudenes lauri baziliki kinzas. Kārtīgi samaisa lai visa gaļa sasmērējas. Iztur trīs stundas.

Tad kārto uz cepešpannas. Es liku blīvi samērā. Tad pakaisa sāli pa virsu un vēlreiz tā kārtīgi to ķimeņu maisījumu. Pārsedz ar sudrabiņu un liek uzkarsētā krāsnī. Ņem vērā, ka notecēs daudz buljona. Nu un beigās noņem foliju, uzkaisa vēl tos zaļumus, uzpagriež karstu vējiņu no augšas un drusku apgrauzdē no virsas.

Buljonu lieto siltajai mērcei vai zupai, visu - ar svaigu dārzeņu-zaļumu salātiem.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:May 6th, 2020 - 07:25 pm
(Link)
Jā, un svarīgi ir nepārsutināt, nepārcept. Būtiski noķert to brīdi, kad nav nekur sārtums iekšā, toties sanāk izcili mīksta un aromātiska gaļa. Gandrīz šašliks, tikai pannā. Un par gandrīz karija marinādē
From:[info]ernuerna
Date:May 7th, 2020 - 09:41 am
(Link)
Paldies! Šis ir inspirējoši, kā teiktu margo