Eos ([info]eos) rakstīja,
@ 2024-02-03 22:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Draivs un laime
Saskaņā ar mūsdienu psiholoģiju cilvēkiem ir divas pozitīvas pamata emocijas: prieks un interese / zinātkāre (zinātniskajā literatūrā nosaukta par laimi un pārsteigumu).

Lai dzīvotu veselīgu dzīvi, šīs divas ir jājūt pietiekami bieži, lai citas piecas pamata emocijas (bailes, dusmas, riebums, skumjas, nicinājums) nepārņemtu un cilvēks nekļūtu nelaimīgs.

Pieaugušam cilvēkam ir jāpilda pienākumi neatkarīgi no tā, vai tas ir darbs, laulība, vecāku statuss. Cilvēkam ir ierobežots laiks pēc šiem pienākumiem, un tas parasti tiek izmantots atpūtas aktivitātēm un, lai mācītos/darītu lietas, kas mums šķiet patīkamas.

Kas ir tās lietas, kuras jūs darāt ikdienā un kas atbilst šādiem kritērijiem, lai sniegtu jums lielākoties prieku un intelektuālu gandarījumu/baro jūsu zinātkāri?

***

Man šobrīd tā ir Radošuma izpēte. Arī antropoloģija kā tāda. Kā cilvēki dzīvo dažādās pasaules vietās? Cilvēka ķermeņa robežu saprašana. Vai cilvēki, kas ir abroči (ambidextrous) ir arī prāta ziņā plašāki par labročiem un kreiļiem? Kā mainās pasaules uztvere, ja labrocis mēnešiem ilgi mācās rakstīt ar kreiso roku? Vai tas kaut ko dod, maina cilvēka raksturu un domāšanas veidu?

Vai ir žesti, kurus saprot visi cilvēki, jo tie, kā dzīvniekiem ir ģenētiskā atmiņa, pārmantojas no paaudzes paaudzē?

Kā rokraksts atspoguļo cilvēka raksturu? Kā cilvēku domāšana mainās, ja viņš iemācās rakstīt arābiski, no labās puses uz kreiso?

Ko nozīmē Renesanses tipa cilvēks 21.gadsimtā? Leonardo Da Vinči tipa cilvēks, kurš prot gan anatomiju, medicīnu, gan inženieriju, gan glezniecību? Kur tādi cilvēki ir atrodami, vai viņi ir laboratorijās un
zinātniskajos institūtos? Ja starp augstu IQ un ētiku un morāli nav nekādas saistības, tad kāpēc cilvēki ar fotogrāfisko atmiņu un ātru orientēšanos lielos datu apjomos tomēr mēdz nonākt cietumā? Kāda ir viņu motivācija?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?