Eos ([info]eos) rakstīja,
@ 2020-08-23 16:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jaunā mīlestība
Kādreiz šķita kaitinoši, ka sabiedriskajā transportā jaunieši apskaujas, bučojas un pat ilgstoši un intensīvi skūpstās.

Tagad ir pavisam citas sajūtas. Nāk prātā domas, ka 16 gadu vecumā noturīgas attiecības ir retums un jāpriecājas par katru pāri.

***


Tā vietā, lai viens otru atrastu tikai studiju gados, vai pat vēl vēlāk, atrasties jau skolas gados, tas taču ir fantastiski. Un piedzīvot kopā to, ka var kopā gan pieaugt, gan novecot.

Turklāt no brīvas gribas, bez sarunātām laulībām agrā pusaudzībā.

***

Es pats 16 gados gribēju attiecības, bet biju par kautrīgu. Bija pat meitene, kas it kā ar mani gribēja kaut ko, taču es nobijos no tā, kā tas būs. Un patvēros lasot grāmatas.

Intelektuāli sievišķais elements šajā pasaulē ir interesants, taču tādā abstraktā veidā un formā, tā es toreiz domāju.

Tagad skatoties uz to, sapratu, ka man vienkārši bija tipiska domāšana: "Es meklēju īsto. Jā, pa ceļam izmēģināju šo un to, taču man bija skaidri ideāli, kas gadu laikā kļuva aizvien striktāki un striktāki, tajos vīdēja prasība pēc zinātni mīlošas dāmas, kura vēlas saprast meta līmeņus visam.


Ja vien varētu izvairīties no visa fiziskā, un tikai ar to dāmu runāt par zinātni un filozofiju. Cik labi tas būtu! Es pat iznestu miskasti, pienestu brokastis gultā un rozes dāvinātu, cik bieži vien vajag. Lai tikai viņa būtu izlasījusi visu, būtu lietas kursā par visām novitātēm filozofijā, mākslas teorijā, lai nāktu ar mani uz konferencēm un izstādēm.

***

Kad sapnis kļuva īstenība, es sapratu, ka labāk radīt arī pašiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?