izelpa ([info]elpa) rakstīja,
foršs jautājums. :) paldies.

nu, pirmkārt, daudzas lietas varam novērtēt tikai ar laika atstatumu. bet, ja kāds laiks jau pagājis, tad skaidrojumi var būt dažādi.

par 'viss ir viens' pieņemšanu jau pirms tam - domāju, ka tas darbojas tikai tādā līmenī, ka šī apziņa mūsos visos ir iedzimta. intuitīva 'viss ir viens' izjušana, protams, ir viens no ceļiem, kā cilvēki vispār sastopas ar informāciju par šīm lietām un var nonākt arī līdz pieredzes pamēģināšanai.
es savā redzes lokā drīzāk ieraugu, ka patiešām tieši šīs pieredzes ir tās, kuras ļauj saskatīt vienotību tās pilnībā (cik nu tuvu tai vispār ir iespējams pietuvoties), lai arī kādi būtu vai nebūtu iepriekšējie uzskati. turklāt vienotība, lai arī ir viens no biežāk pieminētajiem piedzīvojumiem, nav vienīgais, un ir arī daudz citu, vērtīgu iespaidu, ko no šādām pieredzēm gūt.

bet, atbildot uz jautājumu, par ko varētu liecināt ne-izmaiņas dzīvē..
1. pārāk zema deva. būtu interesanti to visu izvērtēt konkrētā gadījuma nianšu gaismā, tomēr man šķiet, ka šis ir ļoti ticams minējums, ja pārējie minējumu varianti atkrīt. jo zemāka deva, jo subjektīvi 'drošāka' ir situācija / jo vairāk cilvēks patur kontroli savās rokās / jo vairāk viņš var nokontrolēt, lai viss ir tikai un vienīgi puķaini, skaisti un varavīkšņaini. paaugstinot devu, ir iespēja piedzīvot daudz plašāku un spēcīgāku realitātes spektru. šajā situācijā es atceros vienu mīļu citātu, kurš, šķiet, tiek piedēvēts Timotijam Līrijam: "When in doubt, double the dose." un tas patiešām strādā.
2. piecu stundu laikā pirms pieredzes ēsts. zinu arī cilvēkus, kuri ietur 24h gavēni, un tas patiešām spēcina pieredzi. tomēr pietiek arī piecas stundas neēst un dzert tikai ūdeni vai vieglu tēju, lai kuņģis būtu pietiekami tukšs un iepriekš apēstie banāni, sausiņi un steiki netraucētu vielām uzsūkties un darīt savu darbu.
3. neīsta viela. tā kā tirgus ir melns, var uzdurties visdažādākajām lietām, un paļauties var tikai uz uzticamiem avotiem. diemžēl tas ir pietiekami sarežģīts uzdevums, jo pat 'labi paziņas' reizēm var iesmērēt neīstu mantu.
4. tu esi budistu mūks, kura dzīve ir pilnībā apgaismota un šī pieredze tādēļ neatklāj neko jaunu :) bet šaubos, ka šādu mūku pasaulē ir daudz.

ja vairāk interesē šīs tēmas un ir nojēga par angļu valodu, iesaku paklausīties šos podkāstus.
http://www.matrixmasters.net/salon/
vai vismaz youtube klipiņus zem meklēšanas vārdiem 'terence mckenna'.
arī šeit daudz svarīgas pamatinformācijas:
http://www.erowid.org/psychoactives/faqs/psychedelic_experience_faq.shtml


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?