Princese Zeltīte

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:20: kad man vairs nebūs 16
Šodien sanāca ļoti interesanta saruna ar socioloģi Līgu Rasnaču, tāpēc beigās gribu arī vēl cibai pajautāt - ko jūs domājat darīt ar saviem vecākiem, kad viņi būs veci un nebūs spējīgi par sevi parūpēties? Ņemsiet pie sevis? Vedīsiet uz smukiem pansionātiem vai mežu? Un kas jādara valstij, lai risinātu nu jau tūdaļ milzīgo veco vientuļo cilvēku problēmu?

Comments

[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:27. Janvāris 2012 - 17:02
(Link)
Es gribētu, lai būtu bezbērnu cilvēku nodoklis, kuru es ar prieku maksātu, ja vien pēc tam to piķi izdalītu tikai tiem, kuriem pensiju sasniedzot nav bērnu & viņi dabū extra piķi klāt vai arī dabū tad, ja ir kaut kāds konkrēts trūcības levelis.
Par vecākiem runājot - jācer, ka viņi paši tiks galā, ja ne - well, var ņemt arī pie sevis, ja vien nav kaut kādas ļoti smagas veselības problēmas, kuru dēļ labāk viņiem atrasties kādā aprūpes iestādē, kur ir medicīniskais personāls.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:27. Janvāris 2012 - 17:08

+

(Link)
Valdībai jāsamazina nodokļi ražotājiem un tiem strādājošajiem, kuriem ir 2 un vairāk bērni.
Kā arī - valdībai ir jāizdomā, kādas profesijas (arodskolās un universitātes) valsts atbalsta (piešķirot vairāk budžeta vietu), lai to ieguvēji pēc tam varētu atrast darbu vai, vēl labāk, būt uzņēmēji un nodokļu maksātāji. Nevis ekonomisti :D
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:27. Janvāris 2012 - 18:28
(Link)
visticamāk ņemsim pie sevis. bet tas ir ļoti tāds pa gaisu maisīts pieņemums, katra konkrēta situācija risinās citādi. jo ja tā padomā - savu tēvu, kurš drīz varbūt varētu vairs nebūt spējīgs strādāt, droši vien, ka neņemtu. un vīra vecākus, kuriem pāri 70 šobrīd, arī pie mums droši vien ne. tur būtu jādomā citas iespējas. bet mammu varētu ņemt, viņa tāda forša. :)
From:[info]adelise
Date:27. Janvāris 2012 - 19:04
(Link)
ņemtu pie sevis
jo arī tagad mani vecāki dzīvo kopā ar maniem vecvecākiem, esmu tā uzaugusi un manā ģimenē tas ir tā pieņemts - turēties visiem kopā
[User Picture]
From:[info]grells
Date:27. Janvāris 2012 - 19:15
(Link)
daudz labāk būtu bijis pajautāt: ko tu pati darīsi, kad vairs nebūsi spējīga sevi aprūpēt?
[User Picture]
From:[info]coletya
Date:27. Janvāris 2012 - 19:55
(Link)
Mjā. Tieši pēdējās dienās domāju par šo te.
Un daudz nevar izdomāt.
Parasti mēs ģimenē viens par otru parūpējamies.
Powered by Sviesta Ciba