dzintars ([info]dzintars) rakstīja,
@ 2004-05-27 19:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bērnu aizsardzības dienā notiks "Bērnu rallijs "Kurzeme""
Lai pievērstu bērnu un jauniešu uzmanību drošai braukšanai uz ielām, sākoties siltajiem vasaras mēnešiem, rallijs ”Kurzeme” un Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija jūnijā un jūlijā rīko informatīvu pasākumu un sacensību seriālu bērniem „Bērnu rallijs „Kurzeme””. Pirmais sacensību posms notiks vispasaules bērnu aizsardzības dienā 1. jūnijā Liepājā, bet turpmākie posmi citās Kurzemes pilsētās – Ventspilī, Kuldīgā, Talsos un Saldū.

Sākoties siltajam laikam, arvien vairāk ielās parādās bērni ar velosipēdiem. Diemžēl jāatzīst, ka velosipēdisti ir vieni no neaizsargātākajiem satiksmes dalībniekiem, un satiksmes negadījumos sekas vienmēr ir ļoti smagas. Tajā pat laikā nevar nepamanīt, ka liela daļa velosipēdistu, t.sk. bērni, bieži neievēro satiksmes noteikumus, un paši rada iespēju notikt avārijai.

Lai aktualizētu šos jautājumus un informētu bērnus par drošas braukšanas principiem uz ielām un ceļiem, katrā Kurzemes rajonā tiek plānots vienas dienas pasākums un sacensības bērniem vecumā no 6 līdz 14 gadiem.

Sacensību dalībniekiem būs jāatbild uz organizatoru sagatavotajiem jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un autoralliju, savukārt sacensību otrajā un trešajā posmā dalībniekiem vajadzēs izbraukt velo un radiovadāmo modeļu veiklības trasi, kas būs izlikta uz asfalta seguma. Bērniem ar uzdevumiem galā tikt palīdzēs divi jauni satiksmes dalībnieki – zaķis un ķengurs.

Sacensības notiks trīs vecuma grupās – no 6 līdz 7 gadiem, 8 – 10 gadiem un 11 – 14 gadiem. Trīs katras vecuma grupas veiksmīgākie dalībnieki no katras atlases kārtas tiks uzaicināti piedalīties superfinālā Liepājā 10. jūlijā – starptautiskā autorallija ”Kurzeme” otrajā dienā tieši pie autosportistu finiša estakādes. Apbalvojumus bērnu rallija ”Kurzeme” uzvarētājiem pasniegs autorallija ”Kurzeme” uzvarētāji apbalvošanas ceremonijas laikā sestdienas vakarā pie ”Latvijas Pirmās Rokkafejnīcas” Liepājā.

Pirmā bērnu rallija ”Kurzeme” posma starts tiks dots 1. jūnijā Liepājā pie lielveikala ”Rietumu Centrs” plkst. 11.00. Pirmā posma uzvarētāju paziņošana un apbalvošana notiks ap plkst. 14:00.

Ar velosipēdiem un radiovadāmajiem auto dalībniekus nodrošinās sacensību rīkotājs, taču katrs var ierasties arī ar savu velosipēdu.

Ātrums nav galvenais

Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposmos ir jāveic pēc iespējas ātrāk, bērnu rallijā ”Kurzeme” svarīgākais ir būt precīzam. Jo vairāk šķēršļu tiks pareizi apbraukti, jo vairāk punktu katrs sacensību dalībnieks saņems. Kā zināms, liela daļa avāriju uz ielām notiek tieši pārāk liela ātruma dēļ, tāpēc sacensību mērķis ir nākotnes autovadītājos ieaudzināt citus ceļu kultūras principus. Uzvarējis būs tas, kuram būs visvairāk punktu.

”Rallijā ir daudz kopīga ar ikdienas satiksmi. Ātrums ir tikai viens no faktoriem, lai uzvarētu rallijā. Svarīgi ir nobraukt precīzi, pa ceļu, pa pareizo trajektoriju. Līdzīgi ir arī uz ielas – lai nonāktu līdz gala mērķim, ir jābrauc pēc visiem zināmiem noteikumiem,” uzskata Viktors Lebedevs, autorallists no Liepājas, kas pēdējā Latvijas čempionāta posmā izcīnīja trešo vietu. Sacensību norises vietā klātienē varēs aplūkot arī viņa sporta automašīnu Mitsubishi Lancer Evo.

Sacensību kalendārs:
Liepāja, 2004.gada 1. jūnijs
Ventspils, 2004. gada 19. jūnijs
Saldus, 2004. gada 20. jūnijs
Talsi, 2004. gada 3. jūlijs
Kuldīga, 2004. gada 4. jūlijs

Superfināls – Liepāja, 2004. gada 10. jūlijā


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?