jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2020-11-29 16:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Great Reset = end of capitalism?
Zinot, ka slimojot pavadu laiku, lasot "desmitgades svarīgāko grāmatu" jeb COVID-19: The Great Resetby Klaus Schwab, Thierry Malleret, vīrs man atsūtīja šo video https://www.facebook.com/101994628076299/videos/470495801015196/ no Money Rebellion. Diezgan daudz no tā, par ko runā šie it kā radikāļi, ir Švāba grāmatā, un ļoti daudz kam es personīgi piekrītu. Piemēram, tam, valdības nedrīkst paļauties uz bezgalīgi izaugsmi un IKP pieaugumu, jo tas neizbēgami rada kaitējumu dabai un, kā izrādās, arī pieaugošu nevienlīdzību (attīstības valstīm kļūstot "bagātākām", nevienlīdzība nevis samazinās, bet pieaug). Un šo nevar mainīt, neatsakoties no kapitālisma apburtā loka, kāds tas ir šodien.

Ja tas biedējošais Great Reset ir iecerēts šāds, tad dodiet man divus, esam sagatavojušies. Brīvprātīgs downshifting, lai strādātu mazāk un dzīvotu labāk, zero waste, taupīgums, tiekšanās uz aprites ekonomiku, labprātāk pērkam lietotu, nevis jaunu, mēs to jau darām un jūtamies labi, un negribam atpakaļ. Tiem, kam gribas katru gadu jaunu aifonu un ēst katru dienu gaļu, droši vien varētu būt grūtāk pieņemt pārmaiņas. Tiem, kam ir daudz naudas, kas draud pārvērsties par nevērtīgiem papīrīšiem, droši vien pavisam grūti, tāpēc arī "aita ar uzpurni" strikes back visādu Pļaviņu un Co formā.

Vai nevarētu būt, ka visas aktuālās conspiracy patiesībā ir lielkapitālistu sponsorētas? Man ir šausmīgi jocīgi redzēt, ka cilvēki, kam jau šodien nepieder burtiski nekas, satraucas, ka "in 2030 you will own nothing and be happy" no Pasaules Ekonomikas foruma reklāmas rullīša.

Nevar noliegt, ka notiek informācijas karš, bet kuri tur ir "labie", ir diezgan grūti saprast. Nē, nu var jau būt, ka mūs visus tomēr ņems un sačipēs, un liks strādāt ķīniešu rotaļlietu rūpnīcā, tikai - priekš kam?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?